Zoek
Sluit dit zoekvak.

Movie Park Germany blaast 20 kaarsjes uit

Movie Park Germany in Duitsland bestaat in 2016 20 jaar! Wie jarig is trakteert, de bezoekers van het pretpark wacht een gloednieuwe attractie met de spannende naam The Walking Dead Breakout. Ja, dat is gebaseerd op de populaire Amerikaanse serie. In het jubileumjaar staat ook een nieuwe 4D film op het programma van Ice Age om precies te zijn. Bovendien zijn diverse shows volledig vernieuwd.

Back in the days

In 1996 opende Movie Park Germany haar poorten voor het publiek. Op een zonnige zaterdag in juni 1998 stap ik in een bus van De Jong Intra Vakanties voor een dagje pretparkvermaak bij onze Oosterburen. Een kaartje koste DM 38,- (dat is net geen € 20,-).

Movie Park Germany
Beep beep

“Beep beep!” Het zijn de eerste klanken die ik hoor zodra ik mijn toegangsticket in het toegangspoortje steek. Een toepasselijk welkom. Zeven hele uren heb ik tot mijn beschikking om Movie Park Germany te ontdekken.

Movie Park Germany
Yay & nay

Een absolute yay in 1998 was, wat mij betreft, de achtbaan luisterend naar de naam Lethal Weapon Pursuit. Het idee: een duellerende loopingachtbaan, deels in het donker.

“Gaaf! Vooral het vuur waar je langs schiet.” – Dagboek notitie 1998

Deze ride veranderde later in de zogenaamde Cop Car Chase. Technische problemen en geluidsoverlast zorgde er voor dat de attractie afgebroken werd. Thans tref je op deze plek de roller coaster Santa Monica.

De grootste nay staat genoteerd voor Gremlins Invasion.

” Alf die gevangen werd door Gremlins was niets aan. Bloopers vooraf wel.” – Dagboek notitie 1998

Als eerste kreeg ik een film te zien, ineens vallen Gremlins brutaal binnen en nemen ze je mee op een tour over de filmset die zij ingenomen hebben.  Blijkbaar was ik niet de enige die er niet veel aan vond,  in 2011 opende het themapark op deze locatie de indoor achtbaan Van Helsing’s Factory. Bye bye Gremlins.

Movie Park Germany

Komen en gaan

In bijna 20 jaar werden verschillende attracties vervangen. De avontuurlijke wildwatervaart Looney Tunes Adventure moest plaats maken voor Ice Age Adventure; Bugs Bunny, Road Runner en Daffy Duck werden werden vervangen voor Sid, Manny en Diego.

Deutsch

Waar ik me een tikje aan stoorde was het feit dat alle attracties een Duitse naam dragen (droegen?). Zo heet The Never Ending Story die Unendliche Geschichte en luistert een wildwaterbaan naar de naam Das Bermuda Dreieck. Waarom niet in het Engels?
Movie Park Germany

Nog een keertje

Zoveel jaar verstreken, zo veel attracties verandert. Ik denk dat het tijd is geworden om nog eens een keertje terug te keren naar Movie Park Germany. Wat denk jij?

Movie Park Germany praktisch:

  • Movie Park Germany ligt vlak over de grens in het plaatsje Bottrop-Kirchhellen. Vanuit mijn woonplaats Breda is dat ongeveer 2,5 rijden
  • Het park is goed voor een dag vertier met meer dan 40 attracties en shows
  • Alle ins & outs over het park lees je rustig op de website (in het Nederlands) na
  • Check ook dit toffe pretpark in Duitsland: Europapark, waarom dit je volgende pretpark wordt

Was jij al eens in Movie Park Germany? Was dat net zo lang geleden als mijn bezoek?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *