Zoek
Sluit dit zoekvak.

Divi Aruba All Inclusive Resort, alleen maar genieten

Divi Aruba All Inclusive Resort bed met zwanenhandoeken

Na een tof verblijf op Bonaire, vlieg ik door naar Aruba om een paar dagen neer te strijken bij Divi Aruba All Inclusive Resort. Hoe dat was? Drie keer raden…

Divi Aruba All Inclusive Resort

Laat ik bij het begin beginnen. Divi Aruba All Inclusive Resort ligt echt pal aan het strand, dus dat is sowieso al een dik pluspunt. Daarnaast bestaat het hele complex enkel uit laagbouw. Wat mij betreft nog een plusje erbij. Verder zijn er verschillende restaurants, gezellige barretjes verdeeld over het hotelterrein. Niet een maar twee zwembaden met daar omheen voldoende ligbedden en parasols. Een receptie met verschillende zitjes en dan vergeet ik vermoedelijk nog wat zaken te melden.

Oh ja,je hebt de mogelijkheid te reserveren voor een massage of schoonheidsbehandeling. Voor wie liever sportief bezig is tijdens het verblijf zijn er tal van watersportactiviteiten te ondernemen. Denk aan kajakken en snorkelen. Bovendien is er voor groot en klein volop entertainment, variërend van aqua-aerobic, beachvolleybal tot optredens van lokale artiesten.

Denk je aan alles wat Divi Aruba All Inclusive Resort te bieden heeft, toch nog niet genoeg te hebben? Wanneer je in dit hotel verblijft mag je ook nog eens gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen hotel Tamarijn Aruba All Inclusive. Tegen gereduceerd tarief is het daarnaast mogelijk te dineren of golfen bij apartotel Divi Village Golf & Beach Resort (aan de overzijde van de weg). Wat een aanbod! Ik kwam in ieder geval tijd te kort om alles persoonlijk te checken.
Divi Aruba All Inclusive Resort

Zwaanzinnig

Divi Aruba All Inclusive Resort
Bij de check-inn procedure ontvang ik van de vriendelijke receptioniste een grote tas en een waterbidon. Handig om mee te nemen naar het strand. Met de bidon kan ik op diverse plekken op het resort gekoeld water tappen, zo gaat het hotel de strijd tegen plastic flessen aan.

Door de gezellige lounge en langs zwembad nummer 1, bereik ik mijn kamer. Altijd een spannend moment, wat gaat er achter de deur schuil? Jammer dat ik alleen reis, want romantischer kan bijna niet. Een zwanenpaartje van handdoeken inclusief bloemetjes wacht reeds op me op het bed. Ik laat me op het bed vallen en kan direct concluderen dat deze goed gekeurd is. Lekker matras en heerlijke kraakhelder witte lakens. Dat wordt lekker slapen vannacht.

De kamer

Met dat bed zit het dus wel goed, maar hoe is het met de rest van de kamer gesteld?
Divi Aruba All Inclusive Resort


De airco staat op een erg lage temperatuur als ik mijn tijdelijk domein betreed. Snel even op een andere stand zetten. Op de flatsceen televisie prijkt een bruidspaar, maar ik kan er ook gewoon televisie op kijken (zelfs Nederlandse programma’s via BVN), de Wifi (gratis) doet het perfect in mijn kamer en het is jammer dat ik geen koffie drink, want ook daarin is voorzien.

Een zitje, een bureau, wat is er niet? Ik schuif de deuren open en bemerk dat mijn terras pal aan het zwembad ligt, hoe relaxed is dat?

De badkamer

Divi Aruba All Inclusive Resort

Ook in de badkamer is alles gezellig met verse bloemetjes versierd. Ik voel me daardoor zo welkom. Het klinkt een beetje afgezaagd, maar alles waar een badkamer aan moet voldoen, is aanwezig. Zelfs de föhn – gebruik ik zelf echt nooit – ontbreekt niet. Ik stap onder de douche en een krachtige straal sproeit het zweet van mijn lijf. Heerlijk.

Is er dan niets aan te merken? De douche heeft een vaste kop aan/in de muur bevestigd, daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Maakt dat het een slechte badkamer, natuurlijk niet, maar er mag ook altijd ruimte tot verbetering zijn, niet waar?

EtenDivi Aruba All Inclusive Resort heet niet voor niets All Inclusive resort. Ontbijt, middag- en avondmaal in alle restaurants zowel buffet als à la carte zijn bij de kamerprijs inbegrepen. Daarnaast kun je tussen de hoofdmaaltijden door op diverse plekken op het terrein ook de hele dag door snacks bestellen. Met trek terug naar Nederland reizen is echt onmogelijk.

Helaas, had ik een redelijk vol schema tijdens mijn verblijf op Aruba, daardoor maakte ik eigenlijk (te) weinig gebruik van de faciliteiten van het resort. Dineren deed ik steeds op een andere locatie en ook de lunch gebruikte ik vrijwel elke dag buitenshuis. Het ontbijt dat nuttigde ik wel in het hotel. Diverse cerials, vers fruit, pannenkoeken, wafels, worstjes, salade’s eigenlijk teveel om op te noemen. Alles van goede kwaliteit, met vriendelijke personeel, zowel in de bediening als achter het fornuis. Een goede start van de dag.

Die ene keer dat ik in het hotel lunchte kon ik amper kiezen wat op te scheppen. Ook op dit moment van de dag is de keuze reuze. Ik hield het op Mexicaans – erg lekker – en trakteerde mezelf op niet 1, niet 2, niet 3, maar maar liefst 4 dessertjes.

Drinken

Divi Aruba All Inclusive Resort
Op een Caribisch eiland eindig je vroeg of laat met een cocktail in je hand. Bij Divi Aruba All Inclusive Resort is dat niet anders. Tegen zonsondergang, na een druk programma, neem ik plaats aan de bar en bestel een Sex on the beach. Misschien ziet het er niet zo spectaculair uit, maar dat heeft een reden. Het hotel wil geen single-use plastic gebruiken, vandaar de hard plastic bekers. Die bekers voorkomen op hun beurt weer dat, wanneer gast met drankjes richting bijvoorbeeld het zwembad lopen en een drankje uit de handen laten glippen, het terrein niet onder de glasscherven komt te liggen. Dat zou niet zo handig zijn, aangezien het gros van de gasten bloot voets de vakantie doorbrengt.

Ook een rietje ontbreekt. Om de plastic soup tegen te gaan zijn deze verbannen. De sterke passaat wind blaast nogal gemakkelijk het kleinood uit de glazen en voor je het weet ligt het in de oceaan. Kortom, het ziet er misschien uit als een glas ranja, maar alles met een reden.

Kortom

Tijdens een verblijf bij Divi Aruba All Inclusive Resort zou je bijna vergeten het terrein af te gaan om Aruba te gaan ontdekken. Ach, alleen maar genieten mag ook hoor, het is tenslotte vakantie.

Check de website van het hotel wat allemaal inclusief is, want het kan best zijn dat ik iets vergeten ben met je te delen.
Voor wie wel het terrein een keer wil verlaten, hierbij 7 x must do op One Happy Island Aruba
Divi Aruba All Inclusive Resort beachbar sunset mevrouw

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *