Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Wereld in 27 Vakantiedagen

Het zal je maar overkomen. Je bucketlist is groter dan het aantal vakantiedagen dat je per jaar van je werkgever op mag nemen. Hoe stop je dan de wereld in 27 Vakantiedagen?

ZZP olé olé

Voordat ik freelancer werd, was ik, net als zo velen, in loondienst. Gelukkig werkte ik in de reisbranche en vonden leidinggevenden het doorgaans niet zo’n probleem wanneer ik weer eens een (minimaal) 3-weekse reis had geboekt. Van het reizen per Trans Siberie Express door Rusland, Mongolië en China of backpacken in Thailand, het was meestal geen probleem. Ook niet als ik daar dan ook nog eens gedurende de rest van het kalenderjaar een citytrip naar een Europese stad of een lang weekend wandelen langs het Pieterpad aan toe wilde voegen.

Balen

Nu lijkt het nog makkelijker, als freelancer kun immers zelf je tijd en dus vakanties indelen en toch vind ik het tegenwoordig soms lastiger een reis te plannen als voorheen. Een beetje het gevoel van Afraid of missing out. Want het overkwam me in mijn eerste jaar als freelancer dat tijdens mijn verblijf in Azië ik tegen de ene na de andere opdracht nee moest verkopen. Flink balen dus.

Plannen

Maar ik kan me al bijna niet meer voorstellen, dat ik aan het begin van het jaar dien te verzinnen, hoeveel dagen ik in welke maand aan welke bestemming ga spenderen. En dan ook nog moeten hopen op goedkeuring ook…..

De Wereld in 27 vakantiedagen

Johannes Keuning reikte een paar jaar geleden een handvat aan. Hij stelde in zijn boek De Wereld in 27 Vakantiedagen een reisgids samen voor de werkende mens. Wat een geniaal idee, waarom was niet eerder iemand op dit idee gekomen? In het boek toont hij dat je op eigen gelegenheid, zonder zeeën van tijd te hebben, echt wel een mooie, verre, reis kunt maken. Hij bewijst dat je echt niet je dagen aan de Turkse Riviera hoeft te slijten om de overige vakantiedagen op La Balconia door te brengen.

Keuzes

En nu, nu is er ook een website van De Wereld in 27 Vakantiedagen. Het idee van de site? Die is vooral bedoeld om reizigers te helpen een keuze te maken voor een bepaalde reisbestemming. Kies je voor Thailand of toch voor het buurland Cambodja? Past China beter bij jouw of voel je juist meer thuis in Zuid-Korea?

Ook hier heeft Johannes natuurlijk niet de werkende mens uit het oog verloren. De noeste arbeider die  maar beperkt de tijd en moet dus keuzes maken, maar zeker ook leuk voor reislustigen met meer of minder vakantiedagen.  Met prachtige foto’s, reiservaringen van anderen, interessante reisblogs en een uitgebreid forum waar je met al je vragen terecht kunt, ligt de Wereld in 27 Vakantiedagen aan je voeten.
Bekijk snel de site: http://www.27vakantiedagen.nl/

Hoeveel vakantiedagen heb jij? En hoe deel je die in?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Ik begreep van Johannes dat het nog niet helemaal af is, maar ik vind het er nu al reislust opwekkend uitzien, jij niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *