Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste markten in Hongkong

De leukste markten in Hongkong, waar zijn die te vinden?

De leukste markten in Hongkong

Voor het échte Chinese leven bezoek je de markten van Yau Ma Tei en Mong Kok. Te voet ontdek je dit unieke gedeelte van de wereldstad op elk moment van de dag (of nacht). Wordt verliefd op de heerlijke sfeer en jaag op koopjes in de stalletjes vol kleding, elektronica en meer.

Yuen Po Street Bird Garden

Hongkong Markten
De charmante tuin in Chinese stijl op Yuen Po street huist ongeveer 70 zangvogelkramen. Vogels groot en klein, handgemaakte kooien, insecten in origami-achtige plastic zakjes en oude heertjes die liefdevol op een bankje zitten, naast een fraaie kooi met dito beestje erin. De serene tuin werd in 1997 geopend, voor veel geld, op initiatief een ontwikkelaar die meer parken in het stad (terug) wilde brengen. Een zeer geslaagd project als je het mij vraagt.
➡️ Geopend: 07.00 – 20.00 uur

Flower Market

Hongkong
Jawel, zelf Nederlandse tulpen zijn terug te vinden op de kleurrijke Flower Market, een van de vele Hongkong markten. Orchideeën, heerlijke geuren ruikers, (kamer)plantjes, romantisch ingepakte rode rozen, wat je ook zoekt, hier hebben ze het.
➡️ Geopend: 07.00 – 19.00 uur

Goldfish Market

Hongkong Markten
Goud in overvloed, de goudvis staat er in China symbool voor. Geen wonder dat op de markten in Hongkong de haastige passanten op de Goldfish Market abrupt stil houden zich verdringen in de kramen/winkeltjes om luttele seconden later met een zak met een oranje vis weer verder te stappen. Naast vissen tref je er alles voor je aquarium of vissenkom. En het symbool voor lang leven, de schildpad.
➡️ Geopend: 10.30 – 22.00 uur

Ladies Market

Hongkong Markten
Ondanks de naam Ladies Market, heeft deze markt voor ieder wat wils. Spotgoedkope items, herenkleding, dameskleding, allerhande prullaria, horloges en cosmetica. Zit er niets van je gading bij? Achter de bomvolle stalletjes liggen typische HongKong cafés met lokale specialiteiten op de kaart.
➡️ Geopend: 12.00 – 23.30 uur

Jade Market

Hongkong Markten
Ongeveer 400 stalletjes vol amuletten, ornamenten, kettinkjes en armbanden gemaakt van de beroemde groene steen, jade, staan op je te wachten op de Jade Market. Het is leuk hier even overheen te lopen en (zoals ik voor onze kleine meid deed) een klein souvenir in te slaan. Bedenk goed of je op deze plek een dure aankoop wil doen, zeker als je geen expert bent.
➡️ Geopend: 10.00 – 17.00 uur

Temple Street Night Market

Kun je dan echt nog geen genoeg krijgen van de sfeer op de Hongkong Markten, ga dan, wanneer de zon begint te zakken, naar Temple Street Night Market. Waarzeggers, mannen die er Chinese schaak spelen en een verdwaalde Cantonese operazanger zijn graag geziene gasten. Pas wanneer de koperen ploert aan de horizon geheel verdwenen is, drommen de locals en toeristen naar de markt.
➡️ Geopend: 16.00 – 00.00

De leukste markten in Hongkong praktisch:

Hongkong Markten

  • Je bezoekt de markten van Yau Ma Tei en Mong Kok gemakkelijk per MRT. Stap uit bij Prince Edward Station. Volg de borden Flower Market Road en/of Yuen Po Street Bird Garden. Goldfish Market en Ladies Market ligt in het verlengde van deze markten.
  • Temple Street Night Market en Jade Market liggen niet ver van elkaar vandaan, hiervoor verlaat je de metro bij Yau Ma Tei.
  • Alle markten zijn dagelijks geopend

Wat vindt jij de leukste markten in Hongkong?

Meer Hongkong:

Vijf favorieten: parken in Hongkong
Chungking Mansions, buget ghetto van Hongkong

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *