Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lunchen bij de laatste kruimel Amsterdam

Favoriet van naamgenoot Eva

Voor een aantal meetings toog ik naar het Amsterdamse. Omdat ik onze hoofdstad, wel steeds beter, maar niet supergoed ken, plaatste ik een oproep op Twitter. Om op deze wijze weer eens een leuke hotspot te gaan ontdekken. Naamgenoot Eva stuurde me een tip: ‘Lunch bij De Laatste Kruimel! Of een taartje met koffie tussendoor. Echt my all time favorite! Kan nooit kiezen wat ik wil…

Eye Amsterdam

Na mijn eerste afspraak van de dag in Eye. Deze meeting had ik na een tip van Lobke van de stationsrestauratie, naar deze locatie verzet. Een vruchtbare bespreking later, struin ik door de Amsterdamse straten op zoek naar het De Laatste Kruimel aan de Langebrugsteeg.

20140212_111105 20140212_111246 20140212_114156

Op zoek naar de laatste kruimel

En Eva had geen woord te veel gezegd. Ik hoef niet lang te zoeken, want de etalage verraad al waar deze hotspot is. Hartig en Zoet ligt uitgestald, te wachten op een van de vele kopers. Eenmaal binnen, staar ik naar het krijtboord dat helemaal volgeschreven staat met allerhande lekkers. Na wat wikken en wegen, ga ik voor een broodje geitenkaas met appel/olijfjam en nootjes en zongedroogde tomaatjes en een grote beker verse jus d’orange. Alles smaakt echt superlekker! Terwijl ik mijn lekkernijen verorber, wordt het alsmaar drukker in deze gezellige lunchtent. Mannen in pak, toevallige passanten, verwaaide toeristen en studenten van de nabij gelegen Universiteit van Amsterdam.

Helemaal op

Wanneer ik weer op weg moet voor mijn volgende afspraak, neem ik nog een brownie on the go, mee. En ook die gaat helemaal op, tot de laatste kruimel!
de laatste kruimel Amsterdam de laatste kruimel Amsterdam de laatste kruimel Amsterdam de laatste kruimel Amsterdamde laatste kruimel Amsterdam

Dames bedankt!

Lobke en Eva, bedankt voor jullie tips voor deze leuke adresjes in Amsterdam!

Ik kom regelmatig in Amsterdam, ken jij ook een leuke hotspot die ik echt niet mag missen, de volgende keer? Laat het me weten, ik ontdek ze graag.

Meer Amsterdam

Amsterdam | Eten, drinken en een vleugje cultuur
Arabisch Amsterdam – Nomads Restaurant
Amsterdam-Noord, de zonnige kant van het IJ

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *