Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De beste steden in Europa om een terrasje te pakken

De beste steden in Europa om een terrasje te pakken België Gent

Met de terrasverkiezingen in Nederland in volle gang en de zon die voorzichtig tevoorschijn komt gaat het bij menig Nederlander kriebelen en hoor je steeds vaker om je heen: “even een terrasje pakken?” We bestellen het liefst koffie met een stuk appeltaart, of een biertje als het aan het einde van de dag is.

De beste steden in Europa om een terrasje te pakken

Neckermann Reizen zet daarom de 5 beste steden om ‘een terrasje te pakken’ voor je op een rij gezet. Inclusief de ultieme tips van lokale collega’s en vrienden! In de geliefde Zuid-Europese landen is de zon over het algemeen meer aanwezig! En als dat niet het geval is, dan is een terrasje pakken in een nieuwe stad toch vaak een stuk leuker.

  1. Op de Zuid-Europese tour in Barcelona, Valencia of Lissabon

De beste steden in Europa om een terrasje te pakken Valencia

Zeg ‘zon in de stad’ en één van deze drie steden komt gegarandeerd naar boven. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden: in deze landen maken terrassen bijna deel uit van de cultuur. Hét moment om bij te praten, mensen te kijken, of het warmste tijdstip van de dag in alle rust door te brengen. Een terras in de schaduw in plaats van in de zon is dan helemaal niet zo’n slecht idee. Valencia wint de laatste tijd sterk aan populariteit, so now is the time to go.

Wat bestel je: Granizado (Barcelona), Horcata (Valencia), Ginjinha (Lissabon).
Tip van local Antoinette: Petit Bistro Terrace in Valencia, een prachtig dakterras waar je direct zin krijgt in een wijntje.

➡️ Lees ook: Colònia Güell het best bewaarde geheim van Gaudí

  1. Historisch Praag

Je ogen uitkijken vanaf het terras? Dat kan in Praag, want hier ben je al snel omgeven door schitterende oude bouwwerken, pittoreske straatjes en monumenten. Een mooi rustmoment tussen je wandelingen door, of even een pauze van het shoppen.

Wat bestel je: Pilsner Urquel of Budweiser Budvar.
Tip van local Jan: “Tanker”, genieten op het dak van winkelcentrum Kotva in het centrum, met een mooi uitzicht over de stad en ze hebben hun eigen biertje.

  1. Karakteristiek Gent

Gents Genieten Gourmet Bar Novotel Gent en zijn mooie watertjes en pleinen: terrassen te over! Gent is daarnaast ook echt een studentenstad, dus saai is het hier vrijwel nooit. Er is altijd wel ergens een feestje en anders is het geroezemoes op de vele terrassen al supergezellig. Het hoort echt bij deze stad en je zult er, vooral in de zomermaanden, dan ook veel tegenkomen. Ga je in de wat koudere maanden, dan worden er terrasverwarmers geïnstalleerd en ook dan kun je gewoon van deze traditie genieten. Vergeet ook niet dat België bekend staat om de lokale bieren. Dan in combinatie met de sfeer… Zegt genoeg, toch?

Wat bestel je: Gentse Gruut of Roomer.
Tip van local Wouter: Elk terras op de Graslei of Korenlei is een voltreffer! Daarnaast zijn DOK Gent en Rooftop Bar Gaston echt aanraders.

➡️ Lees ook: 11 x Gents genieten

  1. Romantisch Parijs

Picknicken in Parijs groep

Oui oui, je vais à Paris! Natuurlijk de stad van de liefde, en wat is er nou romantischer dan samen genieten van een drankje met uitzicht op de Eiffeltoren? Met een béétje geluk staat er ook nog een straatmuzikant en is het plaatje helemaal compleet. In Parijs liggen bezienswaardigheden best aardig uit elkaar, maar als je onderweg even bijkomt op een terras dan is het allemaal prima lopend te doen.

Wat bestel je: Gisset Champagne.
Tip van local Delphine: Les Grands Verres, met uitzicht op de Eiffeltoren! Que voulez-vous de plus?

➡️ Lees ook: Must-do: Picknicken in Parijs

  1. Rome

dilemma Rome Colosseum

Nog zo’n stad die bekend staat om de rijke geschiedenis en waar achter elke hoek een verrassing schuilt. Maar óók een stad met vaak zeer goed weer, waarbij juli en augustus de heetste maanden zijn. Maar met een temperatuur van zo’n 22 á 25 graden in mei, september en oktober is het ook hier prima toeven. Of, zoals wij hier zeggen: “terrasjesweer”!

Wat bestel je: Procescco.
Tip van local Laura: Ombre Rosse, midden in Trastevere met supervriendelijk personeel. Heerlijk om een avondje te proosten op La bella vita!

Wat zijn volgens jou de beste steden in Europa om een terrasje te pakken?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *