Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dar El Jeld Tunis, lunchen alsof je bij de Tunesiërs thuis bent

Dar El Jeld is het meest fantastische restaurant in Tunis. Gelegen in de oude medina van de stad, gaat achter een felgele deur een culinair geheim schuil. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het prachtige interieur van dit huis, dat voelt alsof je bij de Tunesiër thuis bent uitgenodigd. Ik geef je een rondleiding, ga mee?

Klop, klop mag ik Dar El Jeld binnentreden?

Aarzelend pak ik de loodzware ring vast en klop op de rijkelijk versierde gele deur. Zit hierachter een restaurant? Een jonge Tunesiër met een stralende glimlach opent de deur en buigt als een lakei en zegt zachtjes “Welkom bij Dar El Jeld.”

Ogen tekort

Bij het binnen gaan bij Dar El Jeld kom ik simpelweg ogen tekort. Wat een ontzettend mooi pand is dit! In de entree staan houten meubelen en een vat met geurig rozenwater. Keurig gedekte tafels, in de overdekte binnenplaats, staan te midden van wanden vol Moorse tegels. Alvorens ik aan tafel ga, neem ik van de gelegenheid gebruik, alle vertrekken aan een inspectie te onderwerpen. Het ene salon is nog mooier dan het andere. Voor ons gezelschap is een tafel op de begane grond gereserveerd, ik kan me echter voorstellen dat een tafeltje aan een van de balkonzijden ook erg fijn is (en über romantisch als je hier met je lief bent).
Dar El Jeld interieur
Dar El Jeld tegels


Uw lunch wordt geserveerd

De Tunesische keuken staat bekend vanwege het gebruik van vele kruiden en specerijen. Het pittige mengsel harissa (pasta van chilipepers, knoflook en kruiden) ontbreekt ook bij Dar El Jeld niet.
De gevulde tafel vol smakelijke voorgerechten wordt enthousiast ontvangen. Aanvallen. Mijn favoriet is mechouia, een salade van gegrilde tomaat en paprika met tonijn en hardgekookt ei.
Dar el Jeld voorgerecht
Als er een typisch Tunesisch hoofdgerecht is, dan is het wel couscous met gestoofde groenten. In mijn geval vergezeld van een stukje heerlijke dorade vis.
Dar El Jeld hoofdgerecht
In Tunesië bestaat het toetje dikwijls uit vers fruit. Behalve een schaal vol sappige sinaasappelen en overheerlijke dadels, wordt de tafel verder gevuld met zoete lekkernijen zoals baklava, makhroud en met dadels gevulde griesmeelkoekjes.
Dar El Jeld desert

Een mierzoet glaasje thee, past er nog net in. Dan is het toch echt tijd geworden Dar El Jeld weer te verlaten. Galant sluit de jongen, die eerder deze middag de gele deur opende, deze achter mijn rug. Wauw, wat een heerlijke lunch en dito plek is dit!
Dar El Jeld Tunis

Dar El Jeld

5-10 rue Dar El Jeld
La Kasbah
Tunis Medina
Voor meer informatie en reserveringen klik je hier door naar de website

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *