Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Daisy Walkabout reist de wereld over en is jouw persoonlijke reisagent

Daisy Walkabout reist de wereld over en is jouw persoonlijke reisagent

Daisy Walkabout is wellicht nog maar pas begonnen als persoonlijk reisagent. De 25-jarige reist al sinds haar 16e over onze wereldbol. In de terugkerende rubriek ‘De Expert’ vertelt ze graag over haar onderneming en wat ze voor je kan betekenen.

De wereld ontdekken, doe je samen met Daisy Walkabout

Hoi allemaal, ik ben Daisy 25 jaar en reis al sinds mijn 16e de hele wereld over. Noem het een lifestyle! Ik heb mijn studie International Tourism studies afgerond in 2016 en ben in 2018 mijn eigen reisbureau gestart. Het concept en hoofddoel is het creëren van maatschappelijk verantwoorde reizen. Dit betekend voor mij het samenwerken met lokale bedrijven en kleine ondernemers op de bestemming. Iets waar iedereen profijt van heeft. Dit voor zowel privé- als rondreizen. Ik heb inmiddels al wat leuke projecten aan mijn contactenlijst  toegevoegd en bezocht. Prachtig hoe mensen hun thuisland verlaten vanwege de liefde voor een land, of lokale bevolking die niets liever dan hun roots willen delen en jouw met open armen ontvangen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Naast het feit dat ik mij graag inzet voor de maatschappij het klimaat en duurzaamheid heb ik nog een grote passie. Namelijk; reizen in groepsverband.

Waar ik nog regelmatig hoor dat mensen en met name jongeren twijfelen om een groepsreis te boeken is omdat het misschien een suf imago heeft. Dit vooroordeel kan ik direct van de tafel schuiven. Ik vergeleek een groepsreis met zelfstandig backpacken. Backpacken is tegenwoordig helemaal hot en super stoer (ik geef je geen ongelijk, ben zelf ook fan). Maar voor velen is het uiteindelijke doel om op reis te gaan om de wereld te verkennen, leuke mensen te ontmoeten en om ons te laten inspireren.

Daisy Naipal

Backpacken vs. groepsreis

Waar je met backpacken meestal alleen het vliegtuig in stapt en gedurende je reis mensen ontmoet. Heb je met een groepsreis je eerste leuke contacten al kunnen leggen voordat de reis begint.

Iedereen heeft dezelfde bestemming gekozen om een bepaalde reden, iedereen vind het wel een beetje spannend en dit schept een band. Een leuke extra bijkomstigheid is een reisleider die een onderdeel is van de groep. Iemand die ervoor zorg dat de reis zo soepel mogelijk verloopt en helpt wanneer het nodig is.

Suf?

Oké, we leven tegenwoordig inderdaad in een tijd en maatschappij waarbij we liever alles zelf doen. Dat maakt ons langzamerhand enigszins individualistisch en de saamhorigheid neemt af. Althans, dat is hoe ik het soms persoonlijk ervaar. Uiteraard geldt dit niet voor iedereen zo.

Ik probeer niet te zeggen dat je beter op een groepsreis kunt gaan dan zelfstandig backpacken. Dat moet je helemaal zelf weten… maar voor wie nog twijfelt, hoop ik zo de keuze iets makkelijker te maken. Ik heb tijdens de reizen die ik heb mogen begeleiden zoveel mooie dingen zien ontstaan. Van prille liefdes tot duurzame vriendschappen. En dat is prachtig.

Daisy Walkabout is er klaar voor

Daisy Walkabout is nog jong en staat in de startblokken, klaar om de medaille te veroveren. Dat vergt echter nog veel training. En hoe ik uiteindelijk mijn reizen in groepsverband zou neer willen gaan zetten dat moet zijn vorm nog krijgen. Want wat maakt mij uiteindelijk dan zo speciaal?! Ja dat blijft voor mij binnen de sector een lastige vraag. Uiteindelijk draait het om de intentie. In de tussentijd hoop ik op veel mooie ontmoetingen die zich uiteindelijk tot succesvolle samenwerkingen doen ontplooien.

Daisy Walkabout reist de wereld over en is jouw persoonlijke reisagent

Daisy Walkabout praktisch:

Daisy Walkabout, Daisy Naipal is zelfstandig ondernemer en aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel lid van ANVR (5471) en SGR (3642). Je boekt en betaalt aan United Travel (KvK nummer 59901152).
Check hier de website van Daisy Walkabout

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *