Zoek
Sluit dit zoekvak.

Curaçao | Aangenaam overnachten in het Avila Hotel

Het Avila Hotel op Curaçao is een landmark. Een plek waar jaar na jaar (hooggeerde) gasten komen genieten van de Caribische zon, de zee en het (prive)strand. OmniTraveler vertoefde er ook een paar nachten en dat was niet verkeerd.
Avila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao © Eva Hopstaken20140307_222750Avila Hotel Curaçao © Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao Eva HopstakenAvila Hotel Curaçao Eva Hopstaken

Avila Hotel Curaçao

Een handgeschreven kaart met een vriendelijke welkomstgroet en een schaal met vers fruit, staat voor me gereed in het Avila Hotel Curaçao, na een lange KLM vlucht Amsterdam – Curaçao, via St.Maarten.

Ruim

Fijn, ik heb een ruime kamer, compleet met zithoek, werkplek een groot balkon met zeezicht en zelfs twee bedden tot mijn beschikking! Plof, op een van de twee zachte bedden laat ik me neervallen. Even acclamatiseren. Het frisse Nederland heb ik elf uur geleden achter me gelaten en verruild voor de zon op Curaçao.

Geschiedenis

Het Avila Hotel Curaçao bestaat uit diverse gebouwen, niet zo gek als je kort iets van haar geschiedenis leest:

Een prachtig huis in Nederlands koloniale stijl vormt het hart van het Avila Hotel. Het oorspronkelijke gebouw is waarschijnlijk aan het eind van de 18e eeuw gebouwd. Onder Brits bewind begin 19e eeuw werd het de residentie van de Britse gouverneurs en later van de Nederlanders. Dit oorspronkelijke deel van het complex werd “La Belle Alliance” genoemd.

Na een verfrissende douche heb ik nog wat vrije tijd, alvorens het diner aanvangt. Op mijn mega-balkon kijk ik uit op een koloniaal gebouw. Op de website van het hotel, leer ik meer over de geschiedenis en functie van dit octagon gebouw:

Rond 1812 woonden hier de zusters van de Venezolaanse vrijheidsstrijder Simon Bolivar gedurende hun ballingschap tijdens de Venezolaanse onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje.

Wanneer ik naar het Belle Terrace restaurant loop, is het bij de Schooner bar een gezellige drukte. De avond valt, de zon zakt in de zee en de gasten genieten. Voetjes in het zand, een glaasje in de hand, heerlijk! Chefkok Joram Timmerman en zijn team, hebben een voortreffelijk diner bereid.

Moe maar voldaan, keer ik een paar uur later terug naar mijn kamer. Dit zijn pas de eerste uren van mijn verblijf op het eiland, niet verkeerd, toch?

Meer Curaçao:

Culinair Curaçao, genieten in de Caribbean
Kris kras over Curaçao
Kadushi (kaktus) soep

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *