In Spanje schijnt altijd de zon. Waar of niet waar?

In het boek In Spanje schijnt altijd de zon maken we kennis met Albert en Brenda. Een stel met elk zo hun eigen bagage. Een stel waarbij het nu of nooit is. Ze kiezen voor nu. Laten hun arbeidershuisje in Haarlem achter voor het grote avontuur. Samen in een volgepakte auto tuffen ze richting de Spaanse zon. Weg met alles waar ze in Nederland tegenaan hikten, tijd voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Dat klinkt radicaal en impulsief, niet waar?

Het avontuur

In Spanje schijnt altijd de zon is een behoorlijke pil, maar leest gemakkelijk weg. Pagina na pagina wil ik weten het het Albert en Brenda vergaat. Hoe ze voorzichtig hun eerste Spaans spreken en kort na aankomst met volle teugen genieten van het goede (en goedkope) leven in Spanje. Is Pedro de vriend die hij ogenschijnlijk lijkt te zijn en María? María waar Brenda haar Spaans mee oefent in ruil voor Engelse les. Is en blijft alles zo vriendschappelijk? En dan is er nog Hilde. Degene die misschien wel het laatste zetje gaf om dit grote avontuur aan te gaan, tijdens het verblijf in Panama.
Spanje Andalusië Granada In Spanje schijnt altijd de zon uitzicht

Zonder al te veel van het verhaal te verklappen, kan ik je wel vertellen dat je droom najagen heus nog niet altijd zo eenvoudig is. Plannen lijken soms leuker dan ze in werkelijkheid zijn. Dat ondervinden Brenda en haar man aan den lijven. Zeker wanneer de inkomstenbron op begint te drogen. – Brenda’s eerste zuurverdiende centen zijn welgeteld € 50,- bij elkaar – terwijl Albert zich terug in de ratrace begeeft. In Duitsland nota bene! Voor even althans. Want een volgende uitdaging wacht reeds op hem. En Brenda.

100 jaar na vandaag

Terwijl Albert zich op het fietsen stort, start Brenda haar eigen business; 100 jaar na vandaag.

‘Levensverhalen schrijven voor zestigers, of eigenlijk voor hun kinderen. Op de luxe manier.’
‘Waarom wil je dat zo toch graag.’

Ja, waarom wil ze dat toch en om het even plat te zeggen daar valt toch geen droog brood mee te verdienen? En dan is er nog iets met schrijfweken.

Pagina 130

Op ongeveer de helft van het boek. Zou het? Zou daar zich dan toch een (eerste) klant aandoen?

In Spanje schijnt altijd de zon: Niet waar

In Spanje schijnt altijd de zon, waar of niet waar, vroeg ik je aan het begin van dit artikel.

“In Andalusië schijnt niet elke dag de zon maar wel 320 dagen per jaar. Dat is wetenschappelijk aangetoond 🙂 “

Voor iedereen met een empathisch vermogen, en zij die zich kunnen verplaatsen in het wel en wee dat volgt na een sprong in het diepe. Een boek voor iedereen die van Spanje houdt en de Spaanse taal. Voor degenen die graag ‘Ik vertrek’ kijken. Voor iedereen die stiekem smult van het leed van een ander. Reserveer een hotel in Andalusië, vlei jezelf neer op een ligbedje bij het zwembad en ik verzeker je, je komt er 260 pagina’s later pas weer uit. Een boek dat erom vraagt in een ruk uit te lezen.

Soms moet je je fiets eerst even afstoffen alvorens je weer in het zadel kunt klimmen.

In Spanje schijnt altijd de zon Praktisch:

Spanje Andalusië Granada In Spanje schijnt altijd de zon voor- en achterzijde
Titel: In Spanje schijnt altijd de zon – ons vertrek naar Andalusië
Auteur: Brenda van Es
Omvang: 260 pagina’s
ISBN: 978 94 92613 02 8
Verschijnt: maart 2018
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com
Website Brenda: 100 jaar na vandaag

Meer Spanje:

10 Spaanse steden als alternatief voor Barcelona
Benidorm: jong van geest

Tags: boek review
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather