Zoek
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijk | Binnenkijken bij OmniTraveler

Binnenkijken bij OmniTraveler landkaart buro

Vandaag mogen jullie bij me binnenkijken. Een beetje dan. Want wanneer reizen je beroep is, is het niet verwonderlijk dat je huis ook vol reisgerelateerde spullen staat (en hangt).

Lonely Planets

Binnenkijken bij OmniTraveler Lonely Planet
In mijn boekenkast is een plank geheel ingeruimd voor mijn Lonely Planet reisgidsen. Ook al heb ik er soms een beetje een haat-liefde verhouding mee, ik vind het fijn ze op mijn werkplek te hebben. Een blik op deze exemplaren en ik zit direct weer met mijn hoofd bij de reizen die ik maakte. Regelmatig hou ik grote schoonmaak in mijn boekenkast, maar mijn Lonely Planets doe ik never nooit niet weg.
➡ Lees ook:Lonely Planet; Hét boek !?

Boeken

Binnenkijken bij OmniTraveler boeken
De inhoud van boekenkast wisselt regelmatig. Ik koop boeken bij, geef er weg en schaf weer nieuwe aan. Sommigen zijn blijvertjes anderen gaan een ronde mee en verlaten mijn huis weer. Het ene boek gebruik ik als naslagmateriaal bij het schrijven van artikelen voor opdrachtgevers het andere is simpelweg gewoon hilarisch en lees ik keer op keer. Ben je ervaren valt bij onder andere in die laatste categorie.
➡ Lees ook: Dit is ultieme backpackers literatuur

Tijdschriften

Binnenkijken bij OmniTraveler tijdschriften
Als je bij mij komt binnenkijken, tref je ze overal. Tijdschriften – wel reisgerelateerd uiteraard – liggen op mijn bureau, staan in de kast of liggen op de salontafel. Hoe graag ik zelf ook online bezig ben, ik blijf van papier houden. Zowel boeken als tijdschriften. En jij?

Wereldkaart

Binnenkijken bij OmniTraveler landkaart buro
Mijn werkplek kende lange tijd een lege muur. Beetje saai. Ook al maakt de smurf en de verkeerstoren van Schiphol het wat gezelliger. Ik wilde die kale plek wat aankleden. In december (2017) bestelde ik daarom deze wereldkaart (zie foto). Het een semi-ouderwetse, zo een die aan stokken hangt. Dat doet me denken aan de landkaarten die vroeger op de middelbare school gebruikt werden tijdens de aardrijkskundeles. Het maakt dat donkere hoekje net wat lichter en gezelliger, niet waar?

Souvenirs

Binnenkijken bij OmniTraveler souvenirs
Eigenlijk ben ik niet zo’n heel erge souvenirkoper, om eerlijk te zijn. Toch kan ik af en toe de verleiding niet weerstaan een kleinigheidje mee te nemen tijdens het reizen. Zo ook tijdens mijn verschillende reizen naar Mongolië. Het houten popje, de kameel en de geit ruiken zelfs naar het land. De panda nam ik mee na een paar maanden door China reizen en de waterbuffel kocht ik ooit in Thailand. Gewoonweg omdat ik dat erg leuke beesten vind. Neem jij souvenirs mee?

Binnenkijken in de keuken

Binnenkijken bij OmniTraveler keuken
Yep, je mag ook even in de keuken binnenkijken. Omdat ik vaak geen echte souvenirs aanschaf, vind ik het leuk iets mee te nemen waar ik daadwerkelijk iets aan heb/mee doe. Schaaltjes en kommetje doen het altijd goed, maar ook kookboeken vind ik leuk om mee te nemen na het reizen om op die wijze thuis nog eens van de smaken van daar te proeven. Voor wie er nieuwsgierig naar is; de visschaal en het kommetje dat erin ligt, komen uit Thailand, de schaal met de pauw bracht ik mee uit China en de tiffin box schafte ik in Myanmar aan.

Kinderkamer

Binnenkijken bij OmniTraveler knuffels
Zelfs in de kamer van ons reismeisje kom je allerhande zaken tegen die met reizen te maken hebben of die ik voor haar meebracht na een van mijn trips. Haar bed puilt uit van de knuffels. Wat dacht je van de proboscis monkey uit Maleisië, een schilpad van het Jumeirah At Etihad Towers in Abu Dhabi of de mascotte van Martinshal.

Wat voor reisgerelateerde spullen tref ik aan als ik bij jou mag binnenkijken?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *