Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x de beste citytrips voor kunstliefhebbers

Citytrip tips voor kunstliefhebbers

Kunstliefhebbers opgelet: Ben jij een stedentrip aan het plannen en twijfel je over de bestemming? Echt een fan van cultuur snuiven? Word jij warm van musea en vind jij het fantastisch om schilderijen te bewonderen? Dit zijn de 5 perfecte bestemmingen in Europa voor een stedentrip voor echte kunstliefhebbers.

Kunstliefhebbers houden van Londen

kunstliefhebbers Verenigd Koninkrijk Londen National Gallery
Er denken ongetwijfeld veel meteen aan … Londen! Deze cultuurhoofdstad heeft een reusachtig aanbod in kunst, er zijn meer dan 200 musea. Het allerleukst is dat je in Londen voor veel musea geen entree hoeft te betalen, deze musea worden door de overheid gesponsord. De volgende twee musea kun je zeker niet overslaan als je in Londen bent!

Ten eerste, National Gallery, dit ligt aan het wereldberoemde Trafalgar Square. National Gallery heeft een enorme brede collectie tussen de periode 1250 en 1900. Je kunt hier onder andere werken van Leonardo da Vinci, Rembrandt van Rijn en Claude Monet bewonderen.

Tate Modern ligt aan de oever van de Thames en is sinds 2000 het belangrijkste Britse museum van moderne kunst. Dit museum is een enorme populair bestemming met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar!
➡ Zelfs als je maar 10 uur in Londen bent, is er tijd voor een bezoek aan een museum (of twee). Kijk maar in dit artikel, ik redde het ook. En genoot.

Kies voor Kopenhagen

kunstliefhebbers Kopenhagen
Kopenhagen is een echte kunststad en staat bekend als dé Europese designhoofdstad. Er zijn ontelbaar veel kunstgaleries en meerdere kunst-, design- en architectuurmusea.

Statens Museum for Kunst (staatsmuseum voor kunst) heeft een gratis expositie die indrukwekkende schilderijen bevat waarvan sommige teruggaan naar de 12e eeuw. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van Jorn, Munch, Picasso en Matisse.

In museum ‘Christoffer-Egelund’ kun je de bekendste moderne Scandinavische kunstwerken vinden. Het museum bevindt zich in het prachtige oude historische deel van Kopenhagen waar het ook zeker aan te raden is om een wandeling te nemen om te kunnen genieten van de mooie architectuur.

Waarom niet eens naar Wenen?

Wenen ongetwijfeld een populaire kunstbestemming. Vroeger toen de Habsburgers deze stad regeerden, heeft de koninklijke familie een enorme kunstcollectie verzameld die nu verspreid zijn over meerdere musea.

Een bijzonder museum is Leopold Museum, die zich bevindt op het MuseumsQuartier, dicht bij het centrum van de stad. Dit museum is bekend door de grootste Egon Schiele collectie ter wereld met 250 werken. Het museum biedt een uniek overzicht van het Oostenrijkse Expressionisme.

Verder is Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien door hetzelfde architectenbureau als Leopold Museum ontworpen en is een prachtig gebouw om naar te kijken en heeft meer dan 7 duizend werken hangen bestaande uit moderne en hedendaagse kunst. Andy Warhol, Gerhard Richter en Roy Lichtenstein die bekend zijn door hun popart, hebben onder anderen schilderijen hangen in dit museum.

Sla Sevilla zeker niet over

Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje vol historische gebouwen, sinaasappelbomen en sfeervolle pleinen. Het is ideaal voor een weekendje weg, zelfs in de winter want in deze stad is het in de winter nog 16 graden! Deze warme stad is ook geen vreemde van de kunst en heeft meerdere prachtige musea.

Eén van de mooiste kunstmusea in deze stad is Palacio de las Dueñas. Dit bijzondere paleis is gebouwd is in de 15e eeuw. Het museum heeft meerdere binnenplaatsen waar je doorheen kunt struinen genietend van de sinaasappelbomen en architectuur. Het museum heeft 1425 schilderijen waaronder een grote Spaanse collectie uit de 19e en 20e eeuw.

Cultuurhoofdstad van Italië: Florence

kunstliefhebbers Italië Toscane Florence
In de hoofdstad van Toscane, ligt een prachtige stad en een van de bekendste cultuursteden van Europa, Florence. Veel van de grootste en bekendste kunstenaars uit de renaissance komen uit Florence, er zijn daarom ook ontelbaar veel indrukwekkende tentoonstellingen.

Palazzo degli Uffizi is een paleis waar de oudste kunstmusea ter wereld is gevestigd. Het paleis op zich is al een verademing maar zij bezitten ook de meest waardevolle en belangrijke schilderkunst. Werken van onder andere Rembrandt, Leonardo da Vinci, Cimabue en Giotto kunnen hier bewonderd worden.

Verder is Palazzo Pitti, een prachtig museum wat aan het zuiden van de Arno rivier ligt. Dit enorme museum heeft diverse schilderijen met meerdere stromingen. Italiaanse kunstschilders zoals Botticelli en Tintoretto kunnen hier bezocht worden.

Welke stad kies jij?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Hmm wel ik zou Kopenhagen of Wenen kiezen dan, omdat ik er nog niet ben geweest. 🙂 Qua musea kan Londen anders zeker tellen! En qua sfeer vind ik Sevilla geweldig …

  2. Mijn vriend is gek op kunst dus de musea staan wel vaak op de planning. Ik begin het ook steeds meer te waarderen. Ik vond the National Gallery of Scotland in Edinburgh heel erg mooi, een aanrader voor kunstliefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *