Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Best in Asia 2016 volgens Lonely Planet

Vers van de pers: Lonely Planet – Best in Asia 2016. Reisboekengigant Lonely Planet is niet alleen gek op papier, nee ook dol op allerhande lijstjes. En als het over Azië gaat, kijk ik natuurlijk graag even mee en check ik even of ik er ooit al eens was. Om het spannend te houden, tel ik af van 10 naar de enige echte numero uno!

Best in Asia Taiwan
Taiwan: Mijn persoonlijke aanrader: Green Island

Best in Asia 10. Taitung Taiwan

✓ Ja, ik was ooit in Taitung. Ergens tussen Kenting en Hualien, kwam ik in deze stad terecht. Veel zag ik er niet aangezien, ik mijn einddoel Green Island was. Ik kreeg een lift van een aardige dame, die ik Kitty noemde (waarom ik haar die naam gaf, lees je hier) en na mijn verblijf op het kleine eiland nam ik direct de taxi vanaf de ferry naar het treinstation. Note to self: Terug naar Taiwan!

Best in Asia 9. Meghalaya, India

✖ Nope, nooit geweest, sterker nog, niet eerder hoorde ik van deze plaats. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet vooraan in de rij staat als het gaat om naar India te reizen. Ik mag dan een Asiaholic zijn, aan India heb ik tot op heden nog steeds niet gewaagd. De bezienswaardigheden zijn fantastisch, het eten goddelijk. De drukte, de viezigheid, de hoofdprijs als het gaat om de diarree loterij houden me toch tegen. Ooit!

Best in Asia Thailand
Thailand: De kust voor Krabi is ook goed te doen 😉

Best in Asia 8. Trang eilanden, Thailand

✖ Nee….. Ook niet. Op verschillende eilanden geweest en aan diverse stranden vertoeft in Thailand, maar deze pareltjes heb ik nog niet met eigen ogen mogen aanschouwen. Iets zegt me dat dat bij een volgend bezoek aan het land best wel eens zou kunnen gebeuren.

Best in Asia 7. Pemuteran, Indonesië

✖ Verschillende keren stond ik op het punt naar Indonesië te reizen. Een verbroken relatie was de eerste keer de reden dat het avontuur niet doorging. Meest recentelijk (2015) werden de plannen gewijzigd omdat mijn reisvriendinnetje naar Cambodja emigreerde en hoopte/verwachtte dat ik snel langs zou komen (dat deed ik natuurlijk ook).

Best in Asia Maleisië Cherating
Maleisië: Best bewaard geheim: Chamant Cherating

Best in Asia 6. Ipoh, Maleisië

✖✓ Wel diverse keren in Maleisië geweest, maar Ipoh haalde mijn reisschema (net) niet. Je schijnt er enorm lekker te kunnen eten. Naast dol op reizen, vind ik het uitproberen van de lokale keuken ook nooit een straf.

Best in Asia Hongkong
Hoe kun je Hongkong nu niet leuk vinden?

Best in Asia 5. Hong Kong, China

✓ Jaaaaaaa daar was ik!!! I ❤ HKG. Van mij had deze geweldige bestemming best nog wat hoger in de lijst mogen staan.

Best in Asia Vietnam
Vietnam: Op paradijselijk Phú Cocq verblijf ik een hotelletje genaamd ‘Club Tropicana’

Best in Asia 4. Con Dao Eilanden, Vietnam

✖✓ Zelfde verhaal als Maleisië. Vietnam bereisde ik twee maal – en hopelijk snel weer eens een keer – maar deze eilanden kwamen niet op mijn reisschema voor. Ik stel me bij deze archipel een beetje hetzelfde voor als bij Phu Quoc waar ik wel eens verbleef. Eenvoudige accommodatie (nu intussen grote hotels, niet toen ik er was in 2010) gecombineerd met recente geschiedenis. Ik ga dit Nationale Park in zee, zeker onthouden.

Best in Asia Zuid-Korea
Zuid-Korea: Het beeld bij het verhaal hieronder. Het gaat om de foto aan de linkerkant…..

Best in Asia 3. Jeonju, Zuid-Korea

✓ Geen idee waarom, maar wat me direct te binnen schiet bij het woord Jeonju is de Hanok Village van deze stad (historische gedeelte). Op een klein veldje met daarop een gedenksteen ter nagedachtenis aan een of andere belangrijke keizer, ligt daar zijn moederkoek daar begraven. Wellicht omdat ik het zo bizar vind/vond dat het me altijd bij gebleven is. Verder leuke stad hoor 😉

Best in Asia Shanghai
Om de woorden van de Vlaamse zanger Eddy Wally maar eens te citeren: “Shanghai, amai, amai”

Best in Asia 2. Shanghai, China

✓ Eveneens geheel terecht. Wat een geweldige stad is dat (ook). Ooit kwam ik er per boot aan vanuit het noorden van China, sleep in gebouw waar Einstein ooit te gast was en kocht me arm aan goedkope kleren. Waaide bijna van de Oriental Pearl Tower, kreeg hallucinaties van de Bund Tunnel en zweette tot in mijn bilnaad omdat ik er in hartje zomer rondliep.

Best in Asia 1. Hokkaidō, Japan

✖ Klinkt heel erg cliché, maar Japan, wat zou ik daar eens graag naar toe reizen. Jij ook?

Ben jij het eens met de door Lonely Planet opgestelde reis? Wat zijn jouw favorieten?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *