Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winter in A, de gezelligste tijd van het jaar

Winter in A, is wat mij betreft de gezelligste tijd van het jaar in de stad Antwerpen.

Liefde voor Antwerpen

Wat als kind begon met een dagje naar de Zoo, als tiener een vervolg kreeg met een middagje shoppen en later garant stond voor een avondje film kijken in Kinepolis mondde uit tot een liefde voor ’t stad, de stad Antwerpen wel te verstaan.

Vanuit mijn woonplaats Breda gemakkelijk bereikbaar en altijd een goed idee voor een dagje (soms met een overnachting) weg naar onze zuiderburen. Inmiddels was het al weer een tijdje geleden dat ik de Sinjorenstad bezocht – ik geef mijn andere liefde Brussel de schuld – afgelopen week vroeg ik mijn vriend: “Zullen we morgen naar Antwerpen?” Hetgeen hij volmondig met een ja beantwoordde.

Antwerpen Winter in A Grote Markt huizen

Winter in A

Op een van de warmste decemberdagen ooit gemeten, stap ik samen met vriendlief en kleine meid in de auto en zoef over de E19 vanuit Breda naar onze bestemming. Vanaf 5 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 is ’t Stad de ideale wintervakantiebestemming. Na mijn bezoek aan Lekker Leuven en mijn 10 uur in Londen, ben ik meer dan klaar voor meer kerstgezelligheid.
Antwerpen Winter in A actief

Schaatsen op het water

Het Winter in Antwerpen evenement wordt elk jaar grootser en unieker. Voor het eerst staat er een heuse tubingpiste op het Steenplein. Verder is er – ben er zelf niet geweest – een Scandinavische wellness en in een verwarmde tent is zelfs een minigolfparcours aangelegd. Sla voor zwieren en zwaaien de Winterfoor (kermis) zeker niet over. Op de Groenplaats vermaken jong en oud zich op de schaatsbaan. Nadeel van zo’n warme winter: de kunstijsbaan smelt, het ij is bedekt met een laagje water. Voor de geoefende schaatser niet zo’n probleem, voor wie wat wiebelig op de benen staat en een schuiver maakt, kan niet alleen rekenen op blauwe plekken, maar ook op een nat pak.
Antwerpen Winter in A Grote_Markt

Sneeuw & mistletoe

Heb je ook wel zin om naar Antwerpen te gaan? Ga dan sowieso naar Winter in Antwerpen voor winterse ambiance. Sla een bezoek aan de Grote Markt daarbij zeker niet over. Ten eerste kus je hier je geliefde onder de mistletoe maar dit is ook de plaats waar het ‘echt’ sneeuwt! Echt, heus! Ga zelf maar kijken.
Antwerpen Winter in A Steen

Win een weekendje winter in A

Bevalt Antwerpen zo goed dat je denkt, goh daar wil ik wel eens een weekendje naar toe. Dat kan. De stad heeft tijdens Winter in Antwerpen een actie waarmee je een weekend voor 2 personen kunt winnen. Het enige dat je hoeft te doen is een selfie te maken tijdens het evenement en deze met hashtag #winterinA op Instagram te posten.  En wie weet ben jij de gelukkige. (hier staan de spelregels)

Praktisch

  • Antwerpen is prima bereikbaar per auto, bus of trein.
  • Voor het dagje Winter in A koos ik voor de auto en parkeerde deze op een betaalde parkeerplek langs de Schelde op steenworpafstand van de Grote Markt – en echt parkeren in het centrum is heus niet zo duur.  Wij betaalden € 2,- per uur.
  • Dagelijks gaan er diverse internationale treinen tussen Nederland en België. Soms kies ik er voor om per auto naar het dichtstbijzijnde station over de grens (in mijn geval station Noorder Kempen) te rijden en zo naar de stad te treinen.
  • Tussen Breda en het Zeeuwse Hulst bestaat een busverbinding, deze bus maakt in Antwerpen een tussenstop. Ondanks het feit dat de vertrektijden beperkt zijn ook een prima mogelijkheid. Je kunt natuurlijk ook per Eurolines of Flixbus reizen.

Wanneer was jij voor het laatst in Antwerpen?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *