Zoek
Sluit dit zoekvak.

Les Etoiles Blaimont, een kleine throwback

Les Etoiles bungalowpark, gelegen in Blaimont, een klein plaatsje in de België, midden in de Ardennen vormt de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de grotten van Han of een dagje kanoën op de Lesse rivier.
Les Etoiles

Dat is Kras

“4/5 dagen Ardennen vanaf slechts ƒ 99,-” advertentiekop Kras SterVakanties op 25-5-1999

Ten tijde van deze knaller van een aanbieding ben ik werkzaam bij deze reisorganisatie als office-manager van de reisbureaus in Breda en Tilburg. Een paar dagen weg voor nog geen honderd gulden (ja mensen, let op het gaat hier niet over Euro’s, maar keiharde guldens), dat is een aanbieding die ik niet aan mijn neus voorbij laat gaan.
Les Etoiles

Les Etoiles

Inmiddels is het begin september 1999. Vanuit Breda, met tussenstop in Dinant, arriveer ik tegen het einde van de middag bij Les Etoiles in Blaimont. De vrijstaande bungalow van Noors edelhout met nummer 105 is voor een paar nachten mijn domein. In het woongedeelte staan twee stoelen en een kleine bank. De open keuken is van alle gemakken voorzien, de slaapkamer is eenvoudig, maar voldoet datzelfde geldt voor de badkamer.

Bonne Heure

Terwijl ik dit typ, fris ik mijn geheugen op, met mijn reisdagboek uit de vorige eeuw. In de reisbeschrijving van Kras staat te lezen dat je voor het avondmaal terecht kunt in het gezellige restaurant van Les Etoiles, Bonne Heure genaamd. In mijn aantekening lees ik echter terug dat ik ’s avonds in het keukentje een blikje Unox knakworstjes opentrek… Ook de discotheek op het bungalowpark ontvangt mij niet als klant, blijkbaar zit ik voor de Belgische buis naar het Swingpaleis te kijken.

Als de sterren aan de hemel verdwenen zijn

In de ochtend loop ik over het park richting de supermarkt. Door het hoogteverschil op het park een goede ochtend exercise. Met een vers stokbrood onder de arm, slenter ik in het ochtendzonnetje terug naar het houten huisje. Terwijl de lucht nog frisjes aanvoelt, geniet ik van de natuur om me heen tijdens het ontbijt op de veranda/terras van mijn vakantieverblijf.
Les Etoiles excursie

Go Explore

Vanuit Les Etoiles ga ik elke dag op pad. Naar Rochefort, Han-Sur-Lesse, Hastière en ik maak een kanotocht van Gendron naar Anseremme. Op de weg terug naar Breda, hou ik halt in Durbuy, Coo en Francorchamps.

Vroeger was vroeger, nu is nu

1999 is natuurlijk een behoorlijke tijd geleden *kuch*, Les Etoiles is in de loop der jaren aangepast, verbeterd, gerenoveerd en in een moderner jasje gestoken. En nu, nu is het bungalowpark onder de hoede van…

Landal presenteert…..

Na de opening van Landal Mooi Zutendaal in Belgisch-Limburg in januari 2016, kunnen Landal gasten vanaf 1 april 2016 terecht op Landal Les Etoiles.

“Dit vierde Landal-park in België is een mooie toevoeging voor gasten die van natuur, avontuur en cultuur houden. Mooi dat we binnen enkele maanden tijd onze Belgische gasten twee nieuwe thuisbestemmingen kunnen bieden. Ook vanuit Nederland en Duitsland is er veel belangstelling,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Ik kan niet wachten om Les Etoiles in haar nieuwe Landal jasje een bezoek te brengen. Snel mijn agenda eens raadplegen, want als echte Belgiëfan, grijp ik elke gelegenheid aan om naar onze Zuiderburen af te reizen.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *