Zoek
Sluit dit zoekvak.

Behind the scenes mei 2019 – een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

Behind the scenes is een nieuwe rubriek. In deze rubriek neem ik je mee, mee achter de schermen van OmniTraveler.nl. Wat deed ik de afgelopen maand en wat staat er op stapel?

Behind the scenes mei 2019

Zelf vind ik het altijd erg leuk om overzichten van een ander te lezen. Online zijn er talloze collegae bloggers die ik volg en met een glimlach en soms een traan meeleef met de zaken waarmee zij zich bezig houden. Om enkel mee te gluren, is niet fair. Daarom neem ik jullie mee in (een deel) van mijn leven.

Mei plasticvrij

mei plastic vrij

Het was mei plasticvrij. Sinds een aantal jaar probeer ik op reis minder en minder single use plastic aan te schaffen. Waar ik thuis bij warm weer een dorstlessend glas water uit de kraan tap, ligt dat op reis dikwijls toch even wat anders. Want hoe gemakkelijk is het een minimarket binnen te lopen en een flesje water aan te schaffen? Om dat te voorkomen neem ik naast een dopper (die op steeds meer plekken gratis of tegen een kleine vergoeding kunt vullen) ook de Lifestraw mee op reis. Alle beetjes helpen, niet waar.

➡️ Lees ook: Stop met plastic! Lifestraw helpt je

Ga naar Goa

Goa avond Amsterdam behind the scenes

De maand is nog maar amper van start gegaan of ik waan me al op Goa. Althans een avond dan. De bestemming is op roadshow in Europa en doet Amsterdam aan. Met een kleine groep aanwezigen worden we bijgepraat over de bestemming en twee maal getrakteerd op een dansoptreden. Aanluitend is er een overheerlijk Indiaas buffet, een goede afsluiter van deze avond.

Drie dagen Ruhrgebied

Duitsland Ruhrgebied Tetraeder Bottrop

Op uitnodiging verken ik drie dagen lang het Ruhrgebied in Duitsland. Het weer laat het op de tweede dag, helaas, afweten, maar dat maakt de trip er niet minder interessant op. Voor vertrek wist ik niet zo heel goed wat ik kan verwachten van deze voormalige zware industrie regio, maar ik was aangenaam verrast. Verrast over het industriële erfgoed, de kunstwerken en het feit dat het erg groen is.

Nieuwsgierig geworden naar deze bestemming? Hier lees je mijn artikel naar aanleiding van het bezoek.

Cartagena

Cartagana behind the scenes

Direct uit de trein vanuit Duitsland schuif ik in Rotterdam aan voor een informatie-avond over het Colombiaanse Cartagena. Ik luister naar enthousiaste presentaties en schud de handen van vriendelijke hoteleigenaren. Wellicht reis ik te zijner tijd wel een keer naar deze bestemming, want dat het een pracht van een stad is, dat is me inmiddels wel duidelijk geworden.

Was al eens in Cartagena? Hoe vond je het?

Quality time in Leiden

Vriendinnendag Leiden Rondvaart Bootjes en Broodjes varen

Met een vriendinnetje dat ik al veel te lang niet zag, trok een dagje naar Leiden. Een dag vol kletsen, musea, eten, drinken en hofjes zoeken. Wat een heerlijke dag was dat.

➡️ Lees ook: Vriendinnendag Leiden, de sleutel tot een gezellige dag

Behind the scenes

Street art Rotterdam marconistraat

 

Wat gebeurde er nog meer?

  • Op OmniTraveler.nl verschenen in mei 14 artikelen online. Voor diverse print en andere onlinetitels leverde ik ook een keur aan artikelen aan. Bijvoorbeeld dit artikel voor Zoover: Zo regel je een rij vliegtuigstoelen voor jou alleen
  • Vriendlief spendeerde voor werk een week in Istanbul. Elke dag stuurde hij me jaloersmakende foto’s toe. Gevolg: ik wil ook naar Istanbul!
  • Onder aanmoediging van mijn dochter stapte ik op haar skateboard om er luttele seconden naast te liggen. Gevolg: een zeer pijnlijke arm (die tot op de dag van dit schrijven nog steeds niet helemaal in orde is)
  • Weer eens wat anders, een student van Hogeschool Inholland interviewde mij. Normaal ben ik degene die de vragen stel, maar dit keer mocht ik ze beantwoorden. May maakt voor haar scriptie een informatief online naslagwerk voor klanten van een reisorganisatie gespecialiseerd in Egypte. Voor feedback was ze op zoek naar een redacteur die ze wat vragen mocht stellen. Succes met het afronden van je scriptie May!
  • Het Stedelijk Museum Breda hield open dag. Samen met ons reismeisje maakte ik vrolijke creaties in de geest van fotograaf Teun Hocks (nog tot 10 juni te zien in het museum)
  • Ik maakte kennis met verschillende start-up bedrijven, waaruit wellicht een leuke samenwerking volgt. #tobecontinued
  • Van verschillende uitgevers ontving ik diverse boeken. Tijd om weer wat avonden in te plannen en met mijn neus in de verhalen te duiken
  • Sinds lange tijd bakte ik weer eens een bananenbrood – en die was zo op. Wil jij ook zo’n overheerlijke lekkernij bakken, ik gebruik altijd dit recept van AH
  • Tegen het einde van de maand, ging ik met Bianca op stap in Rotterdam. We spotten er street art in een onbekend(er) deel van de Maasstad. Daarover lees je in juni meer op OmniTraveler.nl

Coming up

De maand juni staat in het teken van verschillende trips en events. Zo ben ik een paar dagen te gast bij Landal Village l’Eau d’Heure, overnacht ik samen met vriendlief een nachtje in Hilversum. Trakteerde ik mezelf op een overnachting in een heuse seashack in Bloemendaal en ben ik uitgenodigd om eind juni Luxemburg te komen (her)ontdekken.

Wat deed jij afgelopen maand? En wat zijn je plannen voor de maand juni?

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *