Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Augustus 2019 – Neem een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

Augustus 2019 was een beetje een vreemde maand. Deels was het nog vakantietijd, deels stonden er ook nog minder leuke dingen op het programma. OmniTraveler neemt je opnieuw mee Behind the scenes.

Augustus 2019

Een maand met een rouwrandje. In juli verloor ik mijn oma en in augustus stonden nog diverse zaken op stapel die met dit verlies samenhangen. Denk aan flat leegruimen, spullen uitzoeken, schoonmaken voor de oplevering voor de nieuwe huurder en wachten op de kringloopwinkel die het overgebleven interieur op komt halen waar wij als familie geen plaats voor hebben of geen emotionele waarde aan hechten.

Tegelijkertijd is augustus ook een maand met een gouden randje. Ik genoot met volle teugen van de vakantie op Formentera en Ibiza en ik vierde mijn 45e verjaardag met vriendlief in Düsseldorf.

Formentera

Augustus 2019 Formentera Spanje

In 2015 mocht ik al eens even – een paar uur – proeven van Formentera. Dit keer trek ik samen met mijn gezin wat meer tijd uit voor dit kleinste eiland van de Balearen groep. En of het heerlijk is. Ja, accommodatie is schreewend duur, maar het eiland is zo fijn! We huurden een dag een Suzuki Jimny en reden met open dak kris kras over het eiland. Wauw!

Ibiza

Augustus 2019 Ibiza Spanje

Na ons verblijf op Formentera nemen we de ferry naar Ibiza. Ook hier was ik al eens eerder, echter ook maar een dag. Ik legde destijds met het Star Clippers zeilschip aan in Eivissa, d’Alt Vila, oftwel de oude stad van het eiland.

Via Sixt huurden we reeds voor aankomst een huurauto en daarmee touren we langs goddelijke strandjes, hippiemarkten en koddige dorpjes.

➡️ Lees ook: StarClippers Cruise Spaanse kust & Balearen

Oud en nieuw, lezen en bandjes

reisbandje reisbandjes armbandje ikgaopavontuur Review Boek Van Terschelling tot Timboektoe

Na thuiskomst is het tijd om in de pen te klimmen. Nieuwe artikelen (en winactie) online te zetten. Ik schreef onder andere over waar oud en nieuw te vieren. Een artikel dat jullie erg interessant vonden, kijkende naar het aantal bezoekers ;). Ik reviewde het boek van Terschelling tot Timboektoe en gaf handige reisbandjes weg.

Düsseldorf

Düsseldorf Duitsland

Ik ben jarig en ik geef een feestje. Het is in Düsseldorf en je krijgt eten. Dat was mijn uitnodiging aan vriendlief voor mijn verjaardag. Drie dagen lang dompelen we ons onder in het Gourmet Festival op de prestigieuze Koningsalle, met als letterlijk hoogtepunt een dinner in the sky. Wellicht vier ik voortaan elke verjaardag wel in deze meer dan gezellige Duitse stad.

Dit stond in augustus 2019 eveneens in de agenda

https://www.instagram.com/p/B1VnfWhInLh/

  • Samen met fotografe Monique brainstormde ik in Amsterdam over ons gezamelijk project. To be continued…
  • Ik genoot van een goed verzorgde BBQ bij een van de leden van commissie ‘Brakkensliert’. De jeugdoptocht tijdens carnaval in Ut Kielegat (zo heet Breda tijdens carnaval). Dit jaar werden we derde, dat moet in 2020 beter kunnen!
  • In het Mastbosch (Breda) genoot ik van de purperen heide op het vlonderpad midden in het groen
  • BUas studente Iris nam een interview met me af omtrent bloggers en influencer marketing
  • Blind Walls Gallery toverde niet een, maar twee nieuwe muurschilderingen tevoorschijn. Ze verwijzen naar de Kwatta, een chocoladefabriek die ooit in Breda stond. De verf was amper opgedroogd toen ik een kijkje ging nemen.

➡️ Lees ook: Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Tenslotte

Nederland station Almere Centrum

Augustus 2019 was al bijna ten einde toen ik voor het eerst kennis maakte met Almere. Bovendien woonde ik ook nog een bijeenkomst bij over de Griekse regio Chalkidiki.

➡️ Lees ook: Almere, waar natuur en moderne architectuur hand in hand gaan

Vooruitblikken

Nederland Bloemencorso Zundert

Nu augustus 2019 gedaan is, is het tijd om september alvast even onder de loop te nemen.  De maand begint (begon) met een bezoek aan het Bloemencorso in Zundert. Waarom ik daar heen ga? Ten eerste is het schitterend, ten tweede is vriendlief – en inmiddels ons reismeisje – er mee opgegroeid.

➡️ Lees ook: Bloemencorso Zundert, waar dahlia’s hoogtij vieren

Tevens ben ik voornemens, wederom naar Den Haag te reizen voor het Embasssy Festival. Gezellig, gemoedelijk en vooral heel smakelijk!

➡️ Lees ook: Embassy Festival Den Haag, een culturele wereldreis

Verder ga ik nader kennismaken met Wales (ik ga er – jammergenoeg – niet heen), ben ik voornemens met dochterlief het vernieuwde Naturalis in Leiden te gaan bezoeken en woon ik een Caribbean Latin Workshop bij. Maar bovenal verblijf ik het grootste gedeelte van de maand september in Engeland. Ik ga per trein het Noorden ontdekken en bezoek in 10 dagen tijd Newcastle, Hull, Leeds, Manchester en Liverpool.

Tot volgende maand!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *