Zoek
Sluit dit zoekvak.

Be Manos Hotel Brussel luxueuze en trendy hotel

Be Manos Hotel in Brussel werd door Condé Nast uitgeroepen tot tot één van de 65 meest luxueuze en trendy hotels in de wereld. Met hooggespannen verwachtingen toog ik naar de Belgische hoofdstad.

Be Manos

Brussel, ik kom er graag. Bij voorkeur kies ik steeds een hotel in een ander gedeelte van de stad, deze keer viel mijn oog op het Be Manos Hotel in Anderlecht. Het hotel is een van de projecten van de in België bekende familie Poulgouras. Zij openenden naast het Be Manos Hotel reeds verschillende andere andere Manos in de stad. Het streven van de familie? Een gezellige sfeer in combinatie met een exquise service garanderen.

België Brussel Be Manos

Guur

Het is koud en guur bij aankomst in de Belgische hoofdstad, het hotel, op steenworp afstand van Gare Midi, is snel gevonden. De auto kan direct op de gereserveerde, overdekte parkeerplaats gezet worden. Binnen is het donker, zwart is de huiskleur van het Be Manos Hotel. Een Engels echtpaar checkt uit en een verliefd stelletje vraagt om een stadsplattegrond. Terwijl ik op de incheckprocedure wacht, waai ik bijna het halletje uit, brrrrrr. Gelukkig staat er een schaal met Chocotoff op de balie, dat verzacht het leed. De kamer blijkt nog niet gereed, maar mijn trolley kan ik zonder problemen bij de receptie achterlaten.

Baby en luchtfoto

Na een middag door Anderlecht slenteren, keer ik terug naar het Be Manos Hotel. Mijn sleutel ligt al gereed en ik kan mijn kamer betrekken. Naast de lift kruipen een stel baby’s richting het plafond, in de lift hangt een luchtfoto van de stad en in de gang naar de kamer hangt een rek met appels. Dit is zeker een hotel dat anders is als anders.

België Brussel Be Manos room

Zwart is het nieuwe zwart?

De kamer is…. vooral heel zwart. Ruim, maar donker. Comfortabel, maar zwart. Beschreef Condé Nast de kamers als volgt: “The spacious, all-black bedrooms at Be Manos are very sexy, with gorgeous, monochromatic figurative photographs upping the sensory stakes.” Kan ik enkel denken dat ik het toch echt allemaal wel heel erg zwart vind. Echter met een kingsizebed, een groot bureau, zithoekje en LCD tv, airco, minibar en WiFi zijn de faciliteiten meer dan prima.

België Brussel Be Manos room

Kleur

Het enige beetje kleur dat in de kamer terug te vinden is, staat in de badkamer, die met een donkere rookglazen deur aan de kamer grenst, in de vorm van de Apivita badproducten. De natte cel is uit grijze natuursteen opgetrokken en beschikt over een badkuip, douche en regendouche.

Nors

In de ontbijtzaal wordt zwart gecombineerd met wit. Een strak en modern interieur. Een wat norse ober runt het buffet, wat vol met lekkernijen ligt. Natuurlijk mag in Brussel een wafel niet ontbreken!

België Brussel Be Manos breakfast

Zelf was ik niet in de gelegenheid van het wellness centrum en de Black Lounge, met een panoramisch dakterras, gebruik te maken. Wellicht een andere keer.

Conclusie Be Manos

Het Be Manos Hotel in Brussel is zeker een mooi, luxe en goed hotel, maar mij persoonlijk heeft het niet weten te pakken. Voor de overnachtingsprijs weet ik in Brussel tal van andere hotels te vinden, die me meer aanspreken en waar ik, voor mijn gevoel, meer value for money krijg.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *