Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdam Light Festival 2013 / 14 – Zo zag je de stad nog nooit

Amsterdam light festival 2013 / 14

Op een of andere manier heb ik Glow in Eindhoven dit jaar gemist. Maar niet getreurd als alternatief bezocht ik het Amsterdam Light Festival 2013 / 14 in onze hoofdstad. De twee lichtspektakels kan en mag je niet met elkaar vergelijken. Echter zijn beide toch echt wel een bezoek waard.

amsterdam light festival
amsterdam light festival
amsterdam light festival
amsterdam light festival 2013

Dubbel Hoera

Voor de tweede keer op rij is er in de stad Amsterdam het -inmiddels befaamde- Light Festival georganiseerd. Acht weken kunnen locals en bezoekers genieten van een expositie van lichtkunstwerken, verspreid over een groot deel van de binnenstad.

Honderden kunstenaars van over de hele wereld meldde zich aan om een installatie te mogen leveren. Helaas, zoals ook tijdens de twee eerdere edities van het Amsterdam Light Festival worden slechts 30 objecten geselecteerd. Veel teleurstellingen dus.

Waar & Wanneer

Het Amsterdam Light Festival startte reeds op 12 december. Nog tot met 19 januari (2014) zijn er in heel de stad arty lichtsculpturen te zien. Tijdens het Amsterdam Light Festival 2013 / 2014 zijn er verschillende routes uitgestippeld die je meenemen langs de kunstobjecten. Extra leuk aan dit event is dat het voor iedereen gratis toegankelijk is als je lopend de kunst gaat verkennen. Wil je de objecten nog beter zien, boek dan een ticket voor een van de speciale rondvaartboten die een tour langs de kunstwerken maken.

Gemist?

Heb je het event dit jaar gemist? Geen nood volgend jaar wordt het opnieuw georganiseerd. Zeker weten dat jij dan ook naar hét winterfestival met lichtkunst in de historische binnenstad van Amsterdam gaat. Toch?

Meer Amsterdam:

Wil je niet enkel voor het winterse lichtfestijn naar onze hoofdstad afreizen? Snap ik, er is immers genoeg te doen. Daarom wat tips van OmniTraveler om je bezoek aan 020 uit te breiden. Veel plezier!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *