Zoek
Sluit dit zoekvak.

Air Mauritius brengt je non-stop naar het aards paradijs

Het is haast niet te geloven, maar voor het eerst in het bestaan van Air Mauritius, landde de luchtvaartmaatschappij op 26 maart (2018) op luchthaven Schiphol. Een heugelijk feit. OmniTraveler was er bij en mocht de inaugurele vlucht feestelijk mee binnenhalen.

Air Mauritius, welkom!

Op 14 juni 1967 zag Air Mauritius het levenslicht, ruim vijf decennia later, landt de carrier voor het eerst op Nederlandse bodem. Tijd voor een feestje. Vanaf maandag 26 maart zal de nationale luchtvaartmaatschappij van Mauritius twee keer per week ons koude kikkerlandje aandoen. Gedurende de (Noord Europese) zomer (juli – augustus) komt daar zelfs een derde vlucht bij. Zo komen die idyllische stranden ineens een stuk dichterbij.

Wachten duurt lang

Samen met een paar luchtvaartfanaten wacht ik in de vertrekhal van onze Amsterdamse luchthaven. Wachten duurt lang. Het lijkt eindeloos te duren, eer het toestel van Air Mauritius zich aan de horizon laat zien. Plots gaat het heel snel. “Daar, daar komt tie,” schreeuwt een van aanwezigen enthousiast. We snellen ons naar het raam, plakken onze neuzen én camera’s tegen de ruiten en zijn getuigen van een bijzonder moment. De inaugurele vlucht nadert de terminal. De brandweer staat paraat. De blusapparaten kunnen eveneens amper wachten om het toestel een traditionele water saluut te geven.
Air Mauritius toestel
Air Mauritius water salute

Het water klettert met volle kracht tegen de ruiten van het toestel. Druppels glijden langs het vliegtuig naar beneden wanneer deze langzaam halt houdt. Mensen, Air Mauritius staat op Nederlandse grond. De eerste passagiers uit het Afrikaanse eiland verlaten het toestel. Zodat de eerste Nederlandse passagiers aan het einde van de avond als eersten aan boord kunnen gaan voor een reis naar deze parel in de Indische Oceaan.

Taart en tulpen

In de aankomsthal worden de eerste passagiers begroet door dames in klederdracht die de hoogwaardigheidsbekleders van Air Mauritius, de crew alsmede de passagiers hartelijk welkom heten en hen een (houten) tulp overhandigen.
Air Mauritius Welkom

Voor de passagiers die Nederland gaan verlaten, wordt in de vertrekhal taart geserveerd. Het is feest, of het is feest, natuurlijk.

Non-stop

Reeds in oktober 2017 verkende Air Mauritius de Nederlandse markt. Nog niet met een eigen toestel, maar middels een samenwerkingsverband met KLM. Vanaf eind maart vliegt de Afrikaanse maatschappij dus voortaan non-stop met 28 businessclass – en 264 economystoelen tussen Europa en Afrika.
Air Mauritius business class

Praktisch:

Meer info (faciliteiten aan boord etc.) over Air Mauritius lees je na op de website van de luchtvaartmaatschappij

Heb je plannen om naar deze bestemming af te reizen? Lees dan de avonturen van Janneke die de bestemming aandeed tijdens een zogeheten hitch sail.

Zie je op tegen de lange vlucht omdat je eigenlijk vliegangst hebt, lees dan dit artikel, hopelijk helpt het je

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wat een zalige plek moet dit zijn. Het ziet er altijd zo fanstastisch uit!! En wat is het lekker dat je daar nu ook rechtstreeks heen kunt vliegen, dan kom je toch een stuk uitgeruster uit dan wanneer je ergens een overstap moet maken. Ideaal !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *