Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jumeirah At Etihad Towers Abu Dhabi

Abu Dhabi kent vele prachtige hotels, je kunt echter maar een hotel kiezen, reserveer zeker een kamer in het Jumeirah At Etihad Towers hotel.

Abu Dhabi

Slechts enkele decennia geleden was Abu Dhabi niet meer dan een lege woestijn, een verlaten landschap bewoond door rondtrekkende nomaden met her en der een klein dorp gelegen aan de voet van een vruchtbare oase. De vondst van olie in de grond in 1958 veranderde de economie, die tot dan bestond uit parelvisserij en palm kwekerij, radicaal. Deze nieuw verworven rijkdom spendeerde de Sjeik wijs, door aanleg van goede infrastructuur. Enkel vertrouwen op de inkomsten uit olie, dat doet de wijze man niet, derhalve ontwikkelt Abu Dhabi zich meer en meer op het vlak van toerisme.
Abu Dhabi | Jumeirah At Etihad Towers

Etihad Towers

Vijf opvallende blauwe wolkenkrabbers doemen voor me op als ik met de taxi vanuit de luchthaven naar mijn overnachtingshotel rijd. De markante gebouwen, allen verschillend in hoogste doen bijna pijn aan mijn ogen. Als bezoeker van dit emiraat neem je natuurlijk de lift naar de hoogste verdieping die je kunt bereiken. Het paleis van de Sjeik, het pompeuze Emirates Palace hotel, de Corniche (flaneer/wandel boulevard) langs de kust lijken wel een tafereel uit een Arabische versie van Madurodam.
Abu Dhabi | Jumeirah At Etihad Towers

Jumeirah At Etihad Towers

In de ochtend verlaat ik een cruiseschip, ’s middags zit ik op stoel 1A tijdens de vlucht van Oman naar Abu Dhabi. Tegen lunchtijd neem ik de sleutel van mijn kamer van het Jumeirah At Etihad Towers hotel in ontvangst. En wat voor een kamer!

“Onze Deluxe Club King Room is aantrekkelijke keuze wanneer u op zoek bent naar een stijlvolle kamer die zowel comfortabel als functioneel is. Ideaal gesitueerd op de hogere verdiepingen van het hotel, elk detail is ontworpen voor uw verschillende behoeften en stemming , van geavanceerde technologie tot een panoramisch uitzicht over de stad of zee.” Vrij vertaald naar website Jumeirah At Etihad Towers

Abu Dhabi | Jumeirah At Etihad Towers

Het is knap lastig iets naars te zeggen over mijn Deluxe Club King kamer. Het is ruim en van alle gemakken voorzien. De badkamer lijkt wel een balzaal. Het uitzicht is duizelingwekkend. Wat jammer dat ik slechts een nacht hier te gast ben. Uiteindelijk blijkt dat een van mijn reisgenoten een badkuip met uitzicht over de stad heeft. Zal ik het ontbreken van ‘bath tub with a view’ dan maar aandragen als minpunt inzake mijn tijdelijk onderkomen?
Abu Dhabi | Jumeirah At Etihad Towers
schildpad

No Time (to waste)

Er zoveel te zien en te beleven in Abu Dhabi, dat ik het Jumeirah At Etihad Towers Hotel niet in haar volle glorie heb mogen ervaren. Ja, ik genoot met volle teugen van het diner in Li Beirut restaurant. Alsmede van de cocktail op grote hoogte in Ray’s Bar op de 62e verdieping van het hotel. Het zwembad, het strand, de spa, het observatiedek, de andere restaurants (variërend van Japans tot Europees), die zijn voor een volgend bezoek. Echt!

Hoge thee @ Jumeirah At Etihad Towers

Wat ik bij een volgend bezoek aan Jumeirah At Etihad Towers, eveneens op mijn to-do-list zet, een uitgebreide High Tea op het Observation Deck at 300. Vanuit dit restaurant geniet je van een high tea terwijl je uitkijkt over Abu Dhabi vanaf een hoogte van 300 meter. Deze letterlijke hoge thee wordt dagelijks uitgeschonken tussen 14:00 uur en 17:00 uur (vooraf reserveren).

Was jij al eens op reis in de Verenigde Arabische Emiraten? Wat vond je er van? Sliep je toevallig ook in het Jumeirah At Etihad Towers Hotel?

Lees ook

Welkom in de Perzische Golf, een cruise reis om niet snel te vergeten
5x Abu Dhabi, net als in de film
5x Abu Dhabi beachclubs

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *