UNESCO Werelderfgoed in Israël | Dit wil je met eigen ogen zien

Avdat UNESCO Werelderfgoed in Israël

Het UNESCO Werelderfgoed in Israël is alleen al een goede reden om het land eens een keer te beezoeken. Welke bezienswaardigheid spreekt jou het meeste aan?

UNESCO Werelderfgoed in Israël: Massada

UNESCO heeft Masada als Wereldergoed aangemerkt onder andere vanwege de Joodse nationalisten die zich tegen het Romeinse leger in het jaar 73 verzetten. De bouw van Masada, gebouwd in de tijd van r Herodes de Grote, wordt beschouwd als een buitengewoon voorbeeld van een vroeg-Romeinse villa. De Romeinse belegeringswerken rond het plateau zijn de meest volledige ter wereld.

UNESCO Werelderfgoed in Israël Massada

De Witte Stad Tel Aviv

Ook de zogeheten Witte Stad van Tel Aviv staat op de UNESCO Wereldergoedlijst van het land. Deze Bauhaus wijk  is een van de vele attracties van Tel Aviv. Het geheel wordt gezien als een buitengewoon architectonisch complex van de zogeheten Moderne Beweging.

UNESCO Werelderfgoed in Israël: De oude stad Acre/Akko

Acre (Akko) heeft zijn plek op de lijst veroverd dankzij de goed bewaard gebleven middeleeuwse stad. Deze is een goed voorbeeld van een Ottomaanse ommuurde stad. De eeuwenoude stadsmuren geven een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Een wandeling over deze muren is een absolute aanrader.

Acre/Akko

De Baha’i heilige plaatsen van Haifa en Akko

Ook de Baha’i heiligdommen en tuinen in Haifa en Akko zijn UNESCO Werelderfgoed in Israël. De  graftombe van Bahá’u’lláh is het eerste Werelderfgoed dat verband houdt met een religieuze traditie die in de moderne tijd is ontstaan. De prachtig aangelegde tuinen en heiligdommen zijn miljoenen aanhangers van het Bahá’í-geloof reden voor een pelgrimstocht.

UNESCO Werelderfgoed in Israël: De wierookroute – de woestijnsteden van de Negev

De Wierookroute – de woestijnsteden van de Negev is het gedeelte van de 2414 km lange wierookhandelsroute. Deze loopt van Arabië naar de Middellandse Zee en doorkruist de Israëlische Negev woestijn. De route is van de Nabateeërs die er zo’n twee millennia geleden langs bouwden. Mamshit, Avdat, Haluza en Shivta, allemaal fascinerende plaatsen om te bezoeken, vervoerden niet alleen kostbare specerijen, maar ook ideeën en culturele uitwisseling. De landbouw die zich langs de weg ontwikkelde laat zien hoe een volk een vijandige woestijnomgeving tot bloei kon brengen.

Bijbelse Tels – Megiddo, Hazor en Beersheba

UNESCO heeft bepaald dat de Bijbelse Tels, Megiddo, Hazor en Beersheba, ook getuigen zijn van culturele uitwisselingen langs grote oude snelwegen. Hun ingewikkelde watersystemen, die de hoogtepunten vormen van een bezoek aan deze plaatsen, getuigen eveneens van vernuft en samenwerking tussen de oude gemeenschappen. De plaatsen met hun paleizen, wallen en opslagplaatsen zijn ook grote overblijfselen van grote oude beschavingen en tonen de kracht van het bijbelse verhaal.

Megiddo

Meer Israël:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *