Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 x bespaartip voor jouw ultieme reis

bespaartip calculator rekenmachine geld

Waar ik het van doe? Reizen speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik kan wel stellen dat van alle luxe die ik mezelf permitteer, het gros van mijn inkomen richting de kostenpost reizen gaat. Nee, ik verdien niet boven de Balkenende norm, maar probeer op andere zaken te besparen, zodat er meer geld overblijft voor korte of lange(re) trips. En dat kan jij ook. Daarom deel ik 7 x een bespaartip zodat ook jij je ultieme reis gaat maken.

Bespaartip 1: Bespaar op je telefoon(kosten)

Inside Information besparen telefoonkosten
Iedereen heeft er een, en velen betalen er (onnodig) te veel voor; de telefoon. Ben je je ultieme reis aan het plannen, denk dan eens zorgvuldig na over je telefoongebruik. Heb je voor vertrek echt wel die nieuwste smartphone nodig en is het wel verstandig (opnieuw) een abonnement af te sluiten voor je vertrek. Een Sim only van Telfort is een optie die je geld bespaart. Geld dat je mooi opzij kunt leggen voor die ultieme droomreis.

Bespaartip 2: Zeg abonnementen op

Niet alleen je telefoonabonnement is een post die je omlaag kunt brengen, zo zijn er vast nog wel andere abonnementen waar je eigenlijk wel zonder kunt in de aanloop naar je reis. Zeg tijdschriften tijdig op. De laatste weken voor je vertrek heb je het zo druk met afscheid nemen, dat je echt geen tijd meer hebt voor Netflix of HBO, dat abonnement kan ook de deur uit. De sportschool, misschien was je daar al langer sponsor van, zonder daadwerkelijk een voet over de drempel te zetten. Alle opzeggingen brengen je dichter bij je doel.

Bespaartip 3: Leen spullen

Het is heel verleidelijk voor je reis nieuwe spullen aan te schaffen. Wellicht hebben vrienden echter wel een rugzak of klamboe voor je te leen. Van de aanschaf van een gedegen backpack kun je toch ook mooi een paar weken in Thailand vertoeven.

Doe ook geen overbodige (andere) aankopen. Vermijd winkels als de Action en zorg ervoor dat je geen impulsaankopen doet, waar je zowel thuis als op reis helemaal niets aan hebt.

Tip: Wil je dan toch iets aanschaffen, ga voor artikelen in de uitverkoop. Zelf schafte ik mijn Nomad backpack aan met een korting van 75% omdat het de kleuren van een voorbijgaand seizoen waren.

Bespaartip 4: Ga voor huismerken

Meer geld overhouden aan het einde van de maand? Ga slim met je huishoudbudget om. In plaat van A-merken in je winkelwagentje te gooien, sla eens huismerken in. Dikwijls zeker zo lekker en een stuk aangenamer geprijsd.

Extra tip: Ga ook boodschappen doen met een lijstje en zeker niet op een moment waarop je trek hebt.

Bespaartip 5: Gooi niets weg

Als we het dan toch over boodschappen hebben. Koop niet te veel en gooi zeker niets weg. Kliekjeskoningin Daisy laat graag aan je zien, wat je van left overs nog op tafel kunt toveren. Oude kleren, huisraad of andere spullen waar je niets meer mee doet? Niet
weggooien, zet het op Marktplaats. Je zult zien dat je na verloop van tijd een aardig zakcentje bij elkaar gesprokkeld hebt.

Bespaartips 6: Schrap (tijdelijk) alle luxe

bespaartip stop met rokenSoms moet je offers brengen. Stoppen met roken (sowieso een goed idee ;)), minder uit eten, dit seizoen een festival overslaan, er valt genoeg te besparen. Maak maar eens een lijstje en zult zien waar nog winst te behalen valt.

Bespaartip 7: Open een spaarrekening

Het is niet echt besparen, maar wanneer je alle bespaartips hier boven ter harte hebt genomen, zul je zien dat je geld overhoudt. Zet dat geld op een aparte spaarrekening. Zie je saldo groeien, zo wordt het gewenste budget tastbaar en bereik je vast en zeker sneller je doel.

Goede reis!

Lees ook: Zo bereidde ik me (financieel) voor op 6 maanden backpacken in Azië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *