Was de komst van de Markthal (opening 1 okt. 2014) in Rotterdam al groot nieuws voor foodies, op het moment dat bekend werd gemaakt dat de Engelse chef Jamie Oliver er zijn Jamie’s Italian restaurant zou vestigen werden alle lekkerbekken in Nederland gek.
Neighborhood restaurant
Het idee achter Jamie’s Italian restaurant is dat het zowel betaalbaar als toegankelijk moet zijn. Een plek waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. Dat klopt, wanneer ik mijn vierjarige kleine meid informeer naar de beschikbaarheid van een tafel voor twee, worden we hartelijk begroet. Dat is in sommige restaurants wel anders, als je er met een kleuter verschijnt.
Jamie’s Italian
Na uren over de Markthal in Rotterdan rondgelopen te hebben (en het een en ander geproefd en gekocht te hebben – zie hier), is het tijd voor de lunch. Mijn meisje mag kiezen en kiest prompt Jamie’s Italian restaurant uit. In deze nieuwe hotspot draait het om het creeren van rustieke gerechten met liefde bereid op basis van recepten van Jamie. Traditie wordt gecombineerd met innovatieve ideeën en de gebruikelijke Jamie twist.
Kids’ Menu
Het is druk bij Jamie’s Italian, maar met een drankje aan de bar, gaat de tijd snel voorbij. Na ongeveer een kwartier wachten bliept, fliept en flikkert onze buzzer, we mogen aan tafel plaats nemen. Een tafel voor twee op de begane grond met uitzicht op de passanten in de Markthal.
De ober brengt ons een View-Master. Ken je de die nog van vroeger? Zo’n apparaatje waar je een schijf in stopt en in 3D plaatjes kijkt. “Leuk, ter afleiding van het wachten,” denk ik bij mezelf. Deze View-Master heeft echter een andere functie. Hierop staat het kindermenu afgebeeld. “Deze wil ik!,” klinkt het luid en duidelijk wanneer een foto van Pasta met zeven geheimpjes in beeld verschijnt. Pasta it is!
Penne Arrabiata
De keuze voor de kleine dame is gemaakt, voor mezelf bestel ik Penne Arrabiata. Een bord vol penne gedrenkt in tomaat, knoflook & basilicumsaus met chili & gekruid broodkruim. Dom van me, ik vergeet tegen de ober te zeggen dat ik de kleine portie wil. Het grote bord dat niet veel later voor mijn neus staat, krijg ik, helaas, niet helemaal op. Dat ligt niet aan de smaak, wel aan de afmeting van de porties.
Prijs/kwaliteit
Voor de prijs hoef je het echt niet te laten naar Jamie’s Italian te gaan. Mijn bord Penne Arrabiata kostte € 9.95 (de kleine portie € 6.25 ). Het Kids’ menu staat op de kaart voor € 8.75 (klein, groot kost €9.50) dat is inclusief een zogenaamde shake-me salade en drankje naar keuze. Of de kwaliteit goed is? Natuurlijk, onze bestseller-kookboekenauteur Jamie gaat voor puur & biologisch. Nee, met de kwaliteit is zeker niets mis.
Jamie’s Italian praktisch:
- Wil je niet, net als wij, moeten wachten, reserveer dan (online) een tafel en je kunt direct bij binnenkomst plaats nemen
- Het restaurant is geopend op de volgende dagen/tijden: maandag – donderdag 10:00 uur – 22:00 uur. De vrijdag & zaterdag van 10:00 uur – 22:30 uur. De zondag, tenslotte, 12:00 uur – 22:00 uur
- Er is een kaart, die zowel voor borrel, lunch als diner gebruikt kan worden. Klik hier om jezelf alvast lekker te maken.