Tijdens de Vakantiebeurs (2018) ontmoet ik Stefan. Enthousiast vertelt hij me over zijn start-up Airtrotter. Een nieuw zoek- en boekingstool voor al je reizen.
Stefan, vertel eerst eens wat over je zelf
Ik ben Stefan Dammers en heb aan de Haagse Hogeschool de opleiding Communicatie en Multimedia Design gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan reizen, in eerste instantie een mooie wereldreis van 8 maanden. Van Noord Amerika naar de Cook Eilanden, vanuit daar naar Nieuw-Zeeland en Australië. Vervolgens een groot gedeelte van Azië waaronder Hong Kong, China, Thailand en Vietnam. Een geweldige ervaring. Na mijn wereldreis had ik nog niet de drang om onder een baas te gaan werken. Van hieruit besloot ik dan ook een eigen marketingbureau op te starten waarvoor ik 6 jaar heb gewerkt. Naast mijn werkzaamheden met betrekking tot marketing kluste ik ook als ZZP’er bij met modellenwerk. Dit waren de allereerste stappen als eigen ondernemer.
Hoe kwam je dan op het idee voor Airtrotter?
Na een aantal jaar met veel plezier dit gedaan te hebben kwam er iets groots op mijn pad, namelijk een reis naar Japan. Wat volgde was een pad van irritaties gedurende het boekingsproces. De reis was redelijk snel geboekt via een reisbureau, deze gaf ons een A4tje met informatie met bezienswaardigheden. Dat voor een rondreis van drie weken. Vervolgens ben ik zelf gaan uitzoeken wat we het beste overal konden doen, aangezien je met een A4tje met wat tips drie weken niet kan vullen. Daar zat ik dan, met 18 tabbladen open op zoek naar de leukste lijstjes van Tokyo, Kyoto, Hiroshima en noem maar op.
Dat was het moment dat het idee voor Airtrotter ontstond. Waarom dit niet allemaal in één overzichtelijke planner gieten? Dat scheelt me zeeën van tijd en een hoop irritaties. Vervolgens ben ik, na een heerlijke reis naar Japan, verder gaan brainstormen over dit idee. Hier is uiteindelijk Airtrotter.com uit gekomen. Een online reis community waar mensen elkaar helpen en je gemakkelijk een reis van het begin tot het einde kan plannen. Een complete reis, en niet een Excel bestandje met alles uitgeschreven.
Op de Vakantiebeurs traden jullie met Airtrotter voor het eerst naar buiten, hoe is het initiatief ontvangen?
Airtrotter.com is zeer goed op de beurs ontvangen. Ondanks dat we net een dag live waren gegaan met de website en er nog heel wat ‘kinderziektes’ in zaten waren bezoekers van de beurs erg enthousiast over het concept. In plaats van alles op verschillende websites uit te zoeken, doet Airtrotter.com dit nu voor jou. Dit was ook te zien aan de bezoekaantallen op de site. Inmiddels zijn we nu twee weken verder, zijn er al aardig wat zogeheten bugs uit en functioneert de website stukken beter.
➡ Ga direct zelf aan de slag, klik hier en stel je eigen reis samen
Nu weet een groot publiek van het bestaan van Airtrotter, wat staat er verder op stapel?
Naast het optimaliseren van de huidige tools en gebruikersvriendelijkheid hebben we grote plannen met het platform. Zowel grote als kleine partijen waar we mee gaan samenwerken. Met betrekking tot het plannen zijn we momenteel bezig om AirBnB, Skyscanner en Rome2Rio te integreren in ons platform. Daarnaast bouwen we een aantal sociale functies in zoals een rating-systeem van complete reizen, interactie tussen gebruikers en optionele blog/vlog functies.
Als tipje van de sluier zijn we ook bezig met een nieuw verdienmodel naar onze gebruikers toe, waarbij gebruikers complete reizen kunnen aanbieden aan anderen waarbij juist de gebruiker een commissie verdiend zodra iemand zijn/haar reis overneemt en boekt. Op deze manier kan iedereen met de reis-ervaring die zij hebben, complete reizen aanbieden en daarbij zelf voor reisbureau spelen.
Hoe kijk je tegen de huidige (en toekomstige) reisbranche aan?
Zelf vind ik de verschuiving een interessante ontwikkeling binnen de reisbranche. Vroeger boekte men een voorgekauwde reis bij een reisbureau, vervolgens wilde iedereen dit zelf doen aan de hand van losse segmenten (Booking, Skyscanner, Tripadvisor). Tegenwoordig zie je dat men weer richting de voorgemaakte reizen gaat. Hierin hebben wij de oplossing, waarbij je een reis kan plannen (en kan boeken) aan de hand van al deze losse segmenten. Niet meer 17 verschillende tabbladen open maar één, namelijk Airtrotter.com.
Win!
Wat ook interessant is het feit dat gebruikers op dit moment een complete reis naar keuze kunnen winnen op Airtrotter.com, een leuke campagne waarbij iedereen mag plannen wat ze willen en we een reis naar keuze begin maart gaan weggeven. Dit is inclusief tickets, hotels, excursies en meer. Wat gepland is geven we weg. Één winnaar die we in een live feed op Facebook zullen trekken in een grote ballenbak. Dus plan wat leuks en probeer Airtrotter.com uit, we zijn benieuwd wat voor een reizen jullie plannen.
➡ Meedoen aan deze actie, klik hier voor de de voorwaarden
2 reacties
Wat een grappig concept!
Zelf ben ik echter te veel een van dag tot dag mens: ik heb geen zin om alles vooraf uit te zoeken en vast te leggen. Ik heb spontaniteit in m’n reizen nodig.
Leuk hoor! Toen ik mijn huwelijksreis aan het uitstippelen was, liep ik tegen hetzelfde probleem aan. Toen bedacht ik reisjevrij.nl, een beetje hetzelfde concept: complete reisroutes op één pagina incl. hotels en vervoer. Je kunt het alleen niet via mijn website boeken, die verantwoordelijkheid wilde ik niet hebben. Veel mensen reizen inderdaad zonder dingen vast te leggen, maar als je maar 3 weken vakantie hebt dan is het zonde om daar tijd te verliezen aan het ‘uitzoeken’. Dus super leuk concept, ik denk alleen dat je moet opletten dat het geen wildgroei aan half-afgemaakte reistips wordt.