Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zo bespaar je op je telefoonkosten tijdens het reizen

Bellen in het buitenland

Geen (extra) telefoonkosten meer

Lagere telefoonkosten, dat wil toch iedereen?! Op 15 juni 2017 was het feest voor iedere Euro-traveler. Vanaf die dag betaal je niets extra’s meer voor bellen, smsen en internet in het buitenland. Reis je verder of door Noorwegen of Turkije? Dan betaal nog altijd flink voor telefonie.

Roaming

Het gebruik van telefonie via een buitenlandse provider noemt men roaming. Reis je binnen de EU dan rekent jouw provider hiervoor geen extra kosten meer. Telefoniekosten binnen de EU zijn namelijk gelijk gesteld met de kosten daarvan in Nederland. Let op, want Noorwegen, Zwitserland en Turkije horen er nog niet bij en voor sommige locaties gelden uitzonderingen. De ene provider rekent bijvoorbeeld Monaco en Andorra wel mee en de andere aanbieder niet. Check dat op de pagina van jouw provider. Buiten de EU kan bellen en internet behoorlijk duur zijn. De duurste zones kunnen in prijs oplopen van 1,52 euro tot 4,25 euro per minuut of 10 euro per
➡ Zet roaming daarom in het buitenland altijd uit!

Bespaar

Reis je in het buitenland dan kun je flink besparen op telefoonkosten door enkele simpele aanpassingen. Telefoonabonnement.nl neemt deze besparingen op telefoonkosten graag met je door.

Let op de Fair Use Policy!

Er zijn verschillende providers die onbeperkt internet aanbieden. De hoeveelheid data die zij in de EU bieden is echter wel beperkt. Tele2 biedt in 2018 maximaal 8 GB zonder extra kosten en T-Mobile 10 GB.

WiFi

Het is natuurlijk een inkopper, maar je bespaart veel geld door het gebruik van WiFi. Bijna iedere accommodatie heeft tegenwoordig wel WiFi en anders is het dichtstbijzijnde hotel vast voorzien van gratis WiFi. Maak daar gebruik van. Je kunt tegenwoordig ook gratis bellen via Whatapp. Daarmee verbruik je enkel data, dus ook in dat geval is WiFi de oplossing.
Inside Information besparen telefoonkosten
➡ TIP: reis je met iemand die een flinke databundel heeft? Dan kun je meeliften via zijn of haar mobiele hotspot.

Op zee

Reis je met een ferry of cruiseschip? Pas dan zeker op met het bellen en internetten op zee. Je smartphone kan namelijk verbinding maken met een satelliet. De kosten daarvan zijn hoog en kunnen oplopen tot 10 euro per MB. Gebruik daarom altijd het (betaalde) WiFi netwerk van de rederij of wacht tot je weer aan wal bent.

Social Media

Verander de instellingen van je sociale media. Facebook heeft bijvoorbeeld de neiging om alle video’s al te downloaden terwijl je alleen nog maar naar beneden scrolt. Die functie kun je aanpassen zodat jij zelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt downloaden. Hetzelfde geldt voor Whatsapp en andere sociale media.

Voordeelbundel

Sluit een voordeelbundel af, maar kijk uit! Providers verdelen landen in bepaalde zones. Per zone kun je vaak een goedkope bundel afsluiten. Er zit af en toe wel een addertje onder het gras. Want sommige bundels zijn daarna niet zomaar uit te zetten. Ze zijn vervolgens geldig voor de volledige looptijd van je abonnement, auw. Kijk daarom altijd de voorwaarden van deze bundels goed na.

Werk offline

Download vooraf een navigatie app waarbij je offline kaarten kunt downloaden. Via Google kun je ook vooraf bepaalde locaties downloaden. Je hebt op je smartphone wel ruimte nodig, maar het bespaart erg veel verdwaalde uurtjes.

Adblocker

Gebruik een adblocker en bezoek mobiele sites. Bij het bezoeken van een internetsite verbruik je data. Een advertentie kost nog meer data en die MB’s bespaar je met een adblocker. Daarnaast zijn mobiele sites vaak beter gemaakt voor smartphones en verbruiken minder data.

Hopelijk kom je nu niet meer voor (onaangename) verrassingen te staan. Happy Travels.

Meer inside information tips? Klik hier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

10 reacties

  1. Offline kaarten bekijken zou ik op reis ook veel vaker moeten doen. En die instellingen voor video’s aanpassen is ook slim ja. Meestal doe ik dat niet want dan weet ik ineens weer niet hoe dat moet en denk ik laat maar.
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds ik een wat ruimere bundel genomen heb (ik vond het gewoon echt belangrijk nooit omhoog te zitten, omdat het voor werk zo belangrijk is) ik er wel ook meteen veel makkelijker in geworden ben en niet eens meer altijd de wifi code vraag. Zeker nu je bundel in veel landen in het buitenland geldig is. Toch is het inderdaad slim om op te letten. Ik moet er nu ineens weer aan denken dat ik vorig jaar in Griekenland was en ineens de melding: ‘Welkom in Turkije’ kreeg. Het lag ook dichtbij, maar je kijkt toch wel even raar op.

  2. Handige tips! Ik zette (voor 15 juni 2017) ook altijd mijn data roaming over uit. Altijd bang dat ik onverwacht ineens mega hoge kosten zou hebben. Want dit heb ik, net als ieder ander waarschijnlijk, namelijk al eens gehad. Wel een stuk chiller nu. Je moet alleen even checken of het land in Europa wel binnen de regels past natuurlijk 😉

    1. Ik postte eens een keer een foto op IG tijdens een overstap in BKK. Ik dacht dat ik op het Wifi netwerk zat, maar dat was niet zo. KASSA! Iets van € 25,- voor die paar luttele MB!

  3. Ik koop een lokale simkaart. Ben nu in Nieuw-Zeeland waar de wifi echt bagger is en dus gebruik ik de 4G van mijn mobiel als hotspot. Neemt niet weg dat het nog steeds super duur is in vergelijking met de prijzen die je in Nederland betaalt voor mobiel internet …

  4. Goede tips! Een tip die ik nog mis is om een lokale simkaart te kopen en die te gebruiken. In Georgië werd ons dit aangeraden, maar wij verwachtten niet veel te hoeven bellen. Uiteindelijk bleek het toch 2 keer nodig en hebben we voor 2 korte telefoontjes 28(!) euro moeten betalen. Volgende keer toch maar weer een lokale kaart, haha

  5. @ Anto & Yvonne, ja dat is ook een goeie. Doe ik zelf eigenlijk nooit, maar hoor van anderen dat dat een goed alternatief is. Bedankt voor de aanvulling

  6. Heerlijk hé! Ik weet niet bij welke provider je zit maar Noorwegen zit er bij T-mobile wel gewoon in 😉 Ik ben afgelopen kerstvakantie in Noorwegen geweest en ik kon gewoon internetten, bellen en smsen vanuit mijn bundel.
    Voor langere periodes koop ik inderdaad ook een lokale simkaart dat scheelt vaak heel veel!

  7. Zo blij met dat er bijna overal in Europa internet is. Alleen soms is offline zijn ook fijn. Wat ik wel doe zoals in Zambia en Thailand was een locale simkaart aanschaffen. In Zambia was dat echt fijn. Kon niet bellen of smsen maar had wel over internet.

  8. Wow, dit artikel heeft me ongetwijfeld flink wat euro’s bespaard! Van de zomer gaan we naar Zweden en Noorwegen en ik had vast vrolijk in beide landen m’n databundel gebruikt… Oeps! Handige tips dus 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *