shenyang reisleed visumaanvraag

China wordt steeds toegankelijker. Werden eerder onder andere Kunming en de hoofdstad Beijing al visumvrij verklaard, nu volgen Shenyang en Dalian. Deze twee noordelijk gelegen steden, zijn vanaf nu gemakkelijk(er) te bezoeken. Het maakt niet uit of je voor zaken of voor je plezier reist, de twee steden zijn nu gemakkelijker dan ooit te bezoeken. Zonder visum.

Shenyang & Dalian visumvrij

Shenyang is de nieuwste Chinese bestemming die visum vrij reizen toelaat voor international toeristen. Eerder meldde OmniTraveler reeds dat Kunming zonder visum te bereizen is (dat artikel lees je hier)

Nieuw jaar, nieuwe regels

Vanaf 1 januari 2014, zal de hoofdstad van de noordoostelijke provincie Liaoning, passagiers van Taoxian International Airport de mogelijkheid bieden 3 dagen zonder visum, vooraf aangevraagd, te verblijven. Zo lang men over een doorreis ticket beschikt en binnen 72 uur na aankomst het land weer verlaat.

Ben je nog nooit in Shenyang geweest? Ik was er twee keer. Mijn eerste keer was in 2003. In 2016 keerde ik terug en herkende nog maar weinig van de stad. Zo explosief is deze gegroeid. De hoofdstad Beijing kan jaloers zijn op het feit dat Shenyang zo’n moderne stad is geworden.

Dalian bezocht ik slechts een keer. Hier maakte ik kennis met hoe Chinezen naar het strand gaan. Laat ik je dit verklappen, het is niet zoals wij dat doen. Persoonlijk vond ik het sowieso een beetje een vreemde stad. Volgens Chinezen is het een echte modestad, ook zou het de groenste stad van het land zijn. Niks van gemerkt….

Welkom

Deze service is van toepassing voor inwoners van 45 landen, waaronder alle EU landen, Amerika, Canada, Mexico, Chili, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Brunei, Rusland, Oekraine, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Na Shenyang en Dalian zullen meer steden volgen

Shenyang en Dalian zullen de zesde en zevende stad worden, die deze service aan gaan bieden. Zij sluiten zich aan in het rijtje van Shanghai, Beijing, Guangzhou, Chengdu en Chongqing.

Meer China:

Zuid-China Yángshuò shenyang
Yangshuo, Backpackers Paradise
De mooiste plekken in Zuid China

Tags: china visum
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather