De wonderen van West Canada; de Rockies, watervallen, helblauwe meren, gletsjers, canyons en bossen. West Canada is voor natuurliefhebbers absoluut een must. De ene dag maak je een bergwandeling en zit je in een watervliegtuig, de andere dag kano je naast dolfijnen. Reisspecialist Margaux Gevers van Tenzing Travel neemt je mee op haar prachtige reis van Calgary naar Vancouver.

Banff

Meren en watervallen genoeg in West Canada

“Na aankomst in Calgary haal ik direct de huurauto op en rij richting Banff, midden in de overweldigende Rocky Mountains. Mijn tocht begint met de bekende route over de Icefields Parkway, een prachtige rit door de Rockies. Ik passeer Bow Falls, een geweldige waterval. Hou halt bij Lake Louise, een helderblauw meer omringd door indrukwekkende bergen en gletsjers.

Bow Falls Bow De wonderen van West Canada

➡️ Lees ook: ETA Canada aanvragen? Dat doe je zo!

Wells Gray

Bij Maligne Canyon maak ik een avontuurlijke wandeling. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, wat een diepte!  Wells Gray Park staat bekend om de watervallen. Helmcken Falls is de mooiste waterval die ik ooit zag. Een en al prachtig, eindeloos natuurgeweld.

helmcken falls

Peak-2-Peak

Vroeg uit de veren, ik ga de lucht in! Met de Peak-2-Peak Gondola Whistler Mountain op, om vanaf daar over te steken naar Blackcomb Mountain. Er wacht een prachtig uitzicht over Whistler op me. Via de Sea-to-Sky Highway vervolg ik mijn reis richting Vancouver. Bij het Brandywine Falls Park, spot ik de Rocky Mountaineer trein, deze rijdt dwars door dit park. Geweldig om te zien.

rocky mountaineer

Vancouver de fietsstad van West Canada

Vancouver de fietsstad van West Canada totems

Vancouver is een fantastische stad en uitermate geschikt om per fiets te ontdekken. Het enorme Stanley Park sla ik zeker niet over. Vanzelfsprekend hou ik halt bij de haven met de bekende totempalen. Een mooi fotomoment: Siwash Rock, met in de verte de grote schepen. Een bezoek aan de Vancouver Lookout Tower mag eveneens niet ontbreken, wederom een prachtig uitzicht.

Vancouver Island

Op Vancouver eiland wandel ik door de bloementuin Butchart Gardens. Vanuit Victoria vaar ik mee met een walvistour. Garantie om een walvis te zien is er niet. Na een uurtje in de zodiak zie ik een Big Mama (bultrug) en een Little Gray (grijze walvis). Wat zijn ze groot! Aansluitend reis ik door naar het Knight Inlet Lodge, een drijvend wildernis resort in de prachtige Glendale Cove. Dit is de plek in Oost-Canada om grizzlyberen te zien. De vlucht met het watervliegtuig er naar toe is adembenemend.

Big mama bultrug walvis

Grizzlyberen en dolfijnen

grizzly West Canada

Een absolute aanrader is de Bear Viewing Tour. Met een soort fluisterbootje ga ik het water op en het is meteen raak: een grizzly! Op ongeveer 20 meter afstand is de beer rustig aan het eten. Wat een beleving. Met een andere boot volgt een tocht langs prachtige watervallen, zwarte beren, grizzlyberen en spot ik wederom een walvis. Wat is West-Canada een geweldige vakantiebestemming.”

Aanvullende West Canada reistips van reisspecialist Margaux:

  • Stop onderweg tussen Calgary en Banff bij Lake Minnewanka en maak er een boottocht.
  • Plan tussen Banff en Jasper een overnachting.
  • Op de grens van Banff N.P. en Jasper N.P. ligt het Columbia Icefield Discovery Centre. Maak vanuit hier een tour per SnoCoach op de Athabasca Glacier.
  • Slaap in Jasper in de prachtige Fairmont Jasper Park Lodge, direct aan het Beauvert Lake.
  • Dineer in Victoria bij restaurant Blue Crap in het Coast Hotel, met uitzicht op de zonsondergang in de haven.
  • Maak vlak voor het Pacific Rim National Park een wandeling over het Rainforest Trail.
  • Slaap in de Knight Inlet Lodge, ga op ‘Rainforest Walk Above the Clouds’ excursie.
  • ‘s Middags terugvlucht vanuit Vancouver? Neem ‘s ochtends nog de ferry vanuit Vancouver Island.

 

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in ‘Wegdromen’ het vakantiemagazine van de The Travel Club