Reisdagboek | Mijn vakantie dagboek, ik ben niet de doelgroep

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ga niet niet op pad zonder reisdagboek. Heerlijk om zo af en toe eens terug te bladeren en te lezen wat je allemaal meemaakte op die ene reis of tijdens de bijzondere vakantie.
Mijn Vakantie dagboek

Reisdagboek

Als reisredacteur / reisblogger ben ik dikwijls op pad en maak ik van alles wat ik onderweg meemaak aantekeningen. Toen ik deze reisdagboekjes zag, werd ik er meteen vrolijk van. Als Belgiëfan trok mijn oog direct naar het België exemplaar. Afgelopen dinsdag mocht ik van uitgeverij Paper Works twee exemplaren uit mijn brievenbus vissen.

Ik ben naar bed gegaan om….

Enthousiast bladerde ik direct het reisdagboek door. Als ik het boekwerkje opensla, krijg ik het vermoeden dat ik misschien niet helemaal tot de doelgroep ben. Zo kun je bijvoorbeeld invullen: Ik ben naar bed gegaan om: Dat is wellicht meer iets voor tienermeiden die tijdens de vakantie lekker laat naar bed (mogen) gaan, terwijl ze thuis op tijd onder de wol moeten. Ook de stickers ga ik (vermoedelijk) niet gebruiken, die doen me (terug) denken aan opleuking voor een middelbare school agenda.

“Horum omnium fortissimi sunt Belgae”

Julius Caesar schijnt ooit geroepen te hebben “Horum omnium fortissimi sunt Belgae”. “De Belgen zijn de dappersten!” is een van de vele weetjes die je in het boekje terug kunt vinden. Of wat dacht je van deze: Oostduinkerke is de enige plaats in de wereld waar nog aan garnaalvissen te paard wordt gedaan… Tijdens het doorlezen van de mini-rubriekjes ‘Wie zegt wat’ verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Sommige uitdrukkingen kende ik wel, bezig ik zelfs, anderen had ik nog nooit van gehoord en zijn erg lachwekkend.

In deze serie zijn de volgende titels verkrijgbaar: Algemeen, Frankrijk, België, Italië, Nederland en Spanje.

Meer reviews:

Wonderlust – Je ideale reismaatje
Reisjournal van Geraldine Kemper (3 op reis)
Lonely Planet’s Ultieme reisplanner

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

4 reacties

    1. Beste Noah,

      Deze reisdagboekjes zijn/waren onder andere verkrijgbaar bij EXPO op Schiphol (dit artikel is echter reeds in mei 2014 geschreven, dus wellicht zijn de boekjes inmiddels daar niet meer verkrijgbaar)

  1. Weet u misschien of ze nog ergens te koop zijn? Ik heb zelf jaren lang van mijn vakantiedagboek La France genoten. Nu is deze vol en dit jaar gaan we naar Italië maar ik kan deze leuke boekjes nergens meer vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *