reisleed visumaanvraag

Visumvrij reizen een utopie?

Reizen is fantastisch, maar een aantal zaken kunnen de voorpret van je reis behoorlijk bederven. Het aanvragen van een visum bijvoorbeeld. Pasfoto’s maken, papieren invullen, de ambassade of het consulaat bezoeken, in het ergste geval twee maal. Kortom een hoop gedoe. Kan dat nou niet simpeler? Dat dachten ze in China precies hetzelfde. Waarom zou je bezoekers ‘straffen’ met een visum, als je ze ook zonder gedoe met open armen kunt ontvangen. Daarom zijn bepaalde steden sinds kort visumvrij te bezoeken. Hoe fijn is dat?

Visumvrij China bezoeken

Visumvrij China bezoeken wordt steeds eenvoudiger. Onlangs werd bekend gemaakt dat Kunming de vierde stad in China zal worden die een visum vrij verblijf van 72 uur aan gaat bieden aan transit passagiers.
China visum visumvrij

Kunming, vierde stad in China visumvrij te bereizen

In de China Daily  is te lezen dat de hoofdstad van de zuidelijke Chinese provincie Yunnan, toegevoegd zal worden aan het rijtje van Shanghai, Beijing en Guangzhou als visumvrije steden. Van Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, wordt verwacht dat ook deze stad in de nabij toekomst reizigers deze service aan kan gaan bieden.

Doorreizen gewenst

De regeling voor het visumvrije verblijf is op dit moment van kracht voor inwoners van 45 landen, inclusief alle Schengen landen, Rusland, Engeland, Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Korea, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Het geeft de reizigers toestemming drie dagen visumvrij in Kunming en omgeving rondreizen. Men dient echter wel in het bezit te zijn van een (dooreis)ticket vertrekkend vanaf Kunming Changshui International Airport.

Hoop op boost

Dit initiatief is bedoeld om het toerisme een boost te geven en reizigers er bewust van te maken, dat China een goede stopover mogelijkheid is.

Meer China:

Verboden stad Beijing
4 x Chinese Muur
Chengde, keizerlijke speeltuin
Dit wist je niet over de Verboden Stad in Beijing

Tags: china visum
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather