Wanneer ik Jordanië zeg, denk jij wellicht direct aan het prachtige Petra of misschien wel de Dode Zee. De kans is klein dat hoofdstad Amman direct in je hoofd oppopt. Jammer, want deze stad is absoluut een bezoek waard. VisitJordan zet een aantal fijne tips voor Jordaanse hoofdstad op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat we het hier hebben over eén van de oudste steden ter wereld, eigenzinnig, maar ook nieuwerwets en hip. Een plek waar je heerlijk traditioneel tafelt en historische sites bezoekt. Een bezoek aan moderne tentjes aan de gloednieuwe boulevard. Hoe gaat jouw citytrip er uit zien?

Jordaanse en internationale kunst

The National Gallery of Fine Arts

Photo: https://cityseeker.com

Kunstliefhebbers opgelet! De kunstscène in Amman up & running. Lokaal talent alsmede internationale artiesten vinden hier een podium in één van alom aanwezige kunstgalerijen.
➡️ Tip van VisitJordan: The National Gallery of Fine Arts – een kleine en indrukwekkende galerij. Hier tref je een grote collectie hedendaagse Jordaanse en internationale kunst.

Musea, historie en cultuur in Amman

Amman citadel

Photo: http://www.travelojordan.com/

Beklim de Citadel met imposante torens voor een fantastisch uitzicht over de stad. Opgravingen uit de Romeinse, Byzantijnse en vroeg Islamitische tijd zijn binnen de muren van het bolwerk te vinden. Het Romeinse theater mag tijdens je bezoek aan de stad uiteraard niet ontbreken. Het stamt uit de tijd van Antonius Pius en je vind het op één van de zeven heuvels rondom de stad. Vanwege de rijke theatercultuur is een een cultureel avondje een goed idee. Het hele jaar door is er genoeg keuze uit concerten of theatervoorstellingen.

Tafelen en kokkerellen

Beit Sitti

Photo: http://www.thequirkytraveller.com

Foodlovers opgelet! De hashtag #nomnomnom is hier op elke maaltijd van toepassing. Van falafel kraampjes tot de meest hippe restaurants, alles is altijd even lekker.  In Rainbow Street, in het oude gedeelte van de stad, tref je de hippe restaurants zitten. Ben je meer op zoek naar iets authentieks? VisitJordan tipt dan het gezellige Sufra restaurant.  Beleef een moderne versie van 1001 nach bij Dunia Rooftop. Zelf vind ik een kookcursus op reis altijd een waardevolle toevoeging. In Amman krijg je bij Beit Sitti kookles. Je leert eerst traditionele Jordaanse gerechten maken, daarna mag je ze ook nog opeten. Feest!

food

Photo: https://migrationology.com/travel-guides/amman-jordan/

Shoppen en souvenir jagen in Amman

Mecca Mall

Photo: Petra Engineering Industries Co

Shopaholics en souvenirjagers, je voelt je in Amman in het paradaij. Traditionele, knusse marktjes worden afgewisseld met verrassend moderne winkelgebieden. Naast winkels met traditionele hijabs tref je zaken met de nieuwste designerkleding. Het Wakalat shopping district is de place-to-be voor fashionistas. Sla vooral ‘Mekka Hall’ niet over, het bewijs dat Jordaniërs hip en modebewust zijn. Een mooi contrast is Balad, gelegen in het oude centrum. Hier vind je stapels kleding, accessoires, souvenirs en handwerk.
Tip: Oefen je onderhandel skills aangezien niets een vaste prijs heeft.

The Boulevard

In het nieuwe centrum van Amman, Abdali, vind je The Boulevard, een gloednieuwe promenade van zo’n 370 meter lang en 21 meter.  Ultraluxe shoppen en eten, en slapen in een hotelappartement van Arjaan by Rotana. Het kan er allemaal. Of kies je liever voor een koel drankje op het dakterras van één van de gebouwen? De ultieme afsluiting van een dag in het bruisende Amman.

Meer Jordanië

Theo maakt kennis met Amman
Brenda werd verliefd. Op Wadi Rum

Tags: Jordanië