In deel 1 van Culinair Curaçao, de lekkerste plekjes op een rij nam ik je mee naar de markten en kramen in Willemstad, lunchte ik bij Kura Hulanda, dat als een feniks uit haar as herrees en sloot ik de dag af met een diner en cocktail met uitzicht hoog boven op het majestueuze Fort Nassau.

Kaktussoep

Kaktussoep Curaçao
In het landhuis Kenepa (Knip) bevind zich het Tula museum. Het landhuis werd vroeger bewoond door een Nederlandse slavenhouder. Tula was een onafhankelijkheidsstrijder en één van de bekendste aanvoerders van de grote Curaçaose slavenopstand van 1795. Een typisch maal dat de toenmalige slaven aten, was soep van de Kadushi Kaktus. Je leest in dit artikel hoe het maken van die soep precies in zijn werk gaat.

Nog een keer soep, leguanensoep

Snek Boka Table Curaçao
Op Curaçao is het een omstreden gerecht. Soeplink eigenlijk om te eten, want officieel zijn leguanen beschermd, je mag er dus niet zo maar even soep van trekken. Bij een Snek bij Boka Table, wenkt een vrouw met een enorme pan op het vuur me. Ze pakt een grote lepel en laat deze in de soep zakken. Wanneer ze lepel weer uit het kokende goedje trekt zijn er duidelijk schubben en contouren van een leguaan herkenbaar. Of ik wil proeven. Tuurlijk! Wil je weten hoe het smaakt, naar Cup-a-Soup…. Mannen op het eiland zijn dol op leguaan. Het beest beschikt over twee geslachtsdelen en wordt het gezien als een natuurlijke vorm van Viagra. Dus.

Lunchen bij 17e-eeuwse landhuis Dokterstuin

Landhuis Dokterstuin Curaçao
Restaurant Komedor Krioyo, prijkt er boven de deur. Het restaurant is tot aan de nok toe gevuld met locals die letterlijk en figuurlijk hun zondagse goed aan hebben. Velen komen, na het bijwonen van een kerkdienst, bij eigenaresse Daisy, hier de familielunch nuttigen. Hoewel alle gerechten heerlijk zijn, zorg dat je nog een beetje trek hebt, zodat je als toetje jezelf tegoed kunt doen aan een stuk Bolo di cashupete (Cashewnotentaart).

Een vluchtig bezoek aan Feria di Marisco

feria di marisco Curaçao
Terwijl ik amper het creoolse restaurant verlaten heb, rol ik al weer in een andere eetgebeuren. Op een klein afgesloten terrein ben ik getuige van een festival dat 1 x per jaar, de zondag na Carnval plaatsvindt. In de vastentijd eten gelovigen geen vlees, een ‘visfestival’ is daarop het ‘logische’ gevolg. Er hangt een relaxte sfeer. In de schaduw, op houten klapstoeltjes, luisteren bezoekers, al dan niet getooid in een grote flaphoed, naar een bandje dat swingende muziek ten gehore brengt. En passant leert Mr. Orlando Cuales van radiostation MI95 FM hoe ik op z’n Antilliaans met mijn heupen moet wiegen. Ben je rondom – of dus het liefst net na – Carnaval op Curaçao, vraag rond, win informatie in bij de locals en bezoek dit feestje!

Afsluiten met de voetjes in het zand – Diner op het strand van Lions Dive & Beach Resort Curaçao

Lions Dive & Beach Resort Curaçao
Ik geloof dat ik het niet beter kan verwoorden dan dat het op de website van ChillCuracao.com staat:

‘Bezoek Chill Beach Bar & Grill en alles wat je ooit over beach bars dacht te weten, kun je verder gerust vergeten! Bij deze nieuwe hotspot vind je het allerbeste van Curaçao verzameld op één plek…Op deze schitterende locatie op het strand van Lions Dive & Beach Resort is het leven een groot feest. Naast cocktails – alcoholvrij als het echt niet anders kan! – en speciale biertjes, worden er bij Chill ultieme barbecuegerechten geserveerd vanaf 12.00 uur ‘s middags. De heerlijke vis- en vleesspiezen – geserveerd met brood en salade – zullen je nog lang heugen…’

Mocht je denken dat ik nu alle fijne foodiespots al met je gedeeld heb, wacht deel 3 dan maar eens af.

Meer Curaçao:

Santa Barbara Resort Curaçao
Aangenaam overnachten in het Avila Hotel

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather