Boekenweek, het is weer zo ver!  10 dagen in het teken van het (Nederlandstalige) boek. Uitgeverij Informatie Verre Reizen komt in deze Boekenweek maand met maar liefst vier vernieuwde exemplaren in de handige informatieve reisgidsen reeks Te Gast In. Want boeken lezen over reizen en andere landen en culturen, blijft natuurlijk het allerleukste!

TE GAST IN Cuba

Tenslotte komt in de periode van Boekenweek ook een vernieuwde 5e druk (maart 2016) van Te Gast in Cuba. Sinds de betrekkingen met de Verenigde Staten verbeterd zijn en Amerikanen massaal het eiland bezoeken, lijkt het einde van de jarenlange handelsboycot in zicht. In deze uitgave ontmoet de Cubanen die je verrassende inkijkjes in hun alledaagse leven geven.
Quiz: Test hier alvast je kennis over Cuba

TE GAST IN Iran

In de 4e druk (maart 2016) lees je boeiende reisreportages en interessante achtergrondverhalen van journalisten uit Nederland én Iran. Dichteres Nafiss Nia vertelt je hoe zij op jonge leeftijd haar liefde voor poëzie ontdekte. Peyman Jafari, historicus, legt uit dat de Iraanse werkelijkheid een stuk complexer is dan men doorgaans denkt. Sharog Heshmat Manesh en Nies Medema nemen je mee achter de façade van de kleurrijke bazaar. Eefje Blankevoort, schrijfster van de roman ‘Stiekem kan hier alles’ stelde het vernieuwde exemplaar samen.
Quiz: Test hier alvast je kennis over Iran

Boekenweek JapanTE GAST IN Japan

In deze 3e druk (maart 2016) schenkt Te Gast In aandacht aan de tegenstellingen in Japan. Thema’s als hightech en efficiency staan lijnrecht tegenover bijgeloof en gokverslaving. Tevens wordt er aandacht geschonken aan het shintoïsme, de zogenaamde oer-religie van het land. Hierdoor voelen Japanners zich sterk verbonden voelen met de natuur. De populariteit van het baden komt tevens voort uit het shinto-geloof. De smaakvolle Japanse keuken mag uiteraard niet ontbreken in dit boekwerkje. Reis mee over de oude postroute van Kyoto naar Tokio en waan jezelf een samoerai krijger. In Tokio ga je met locals op pad, dan pas leer je de stad echt goed kennen.
Quiz: Test hier alvast je kennis over Japan

TE GAST IN Sri Lanka

In de 8e druk (maart 2016) staat Sri Lanka, na een lange afwezigheid staat weer helemaal in de picture. Van levendige vismarkten en uitgestrekte zandstranden tot archeologische vindplaatsen en restanten uit de VOC-tijd. Reis mee over glooiende theeplantages en groene rijstvelden, langs boeddhistische tempels en kleurrijke festivals. Proef van heerlijke curries en zet je tanden in exotische vruchten. Begeef je op de noordelijke schiereilanden Jaffna en Mannar, gebieden die jarenlang niet toegankelijk waren vanwege de Burgeroorlog.
Quiz: Test hier alvast je kennis over Sri Lanka

Boekenweek Winactie

Heb je plannen om naar Cuba, Iran, Japan of Sri Lanka te gaan, of ben je gewoonweg zeer benieuwd naar het land, de inwoners en bijbehorende verhalen? Doe dan mee aan deze winactie. Van elke titel is een exemplaar beschikbaar. Winkelwaarde € 8,95.

  • Laat hier onder een bericht achter welke titel je interesse heeft en waarom je graag dit handige boekwerkje wil winnen.
  • Verder zou ik het leuk vinden als je me volgt op Twitter en/of Instagram
  • Meedoen kan tot en met 21 maart 2015
  • Zodra de winnaars bekend gemaakt is, krijgen de gelukkigen de reisgids van keuze zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.
Tags: boek
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather