The Complete Vanlife Book

Wie droomt er niet van een vanlife? Een paar wielen die je brengen waar je heen wilt. Reizen zoals reizen bedoelt is. Ultieme vrijheid. Let’s hit the road.

Vanlife: Ultieme vrijheid op wielen

Instappen en gaan. Gaan waar je maar wil. Dat klinkt toch als muziek in de oren, niet waar? Maar hoe begin je in hemelsnaam aan zo’n avontuur? Het Engelstalige boekwerk The Complete Vanlife Book vertelt je het precies.

Hoe te beginnen?

Na een grappige introductie met de toepasselijke naam A Girl, a boy & a van begint het echte werk. Voor iedereen die lokatie-onafhankelijk wil zijn; lees direct het hoofdstuk What’s a nomad aandachtig door. Voldoe je aan het plaatje, blader snel door, want er is werk aan de winkel. Want wie een dergelijke lifestyle aan wil nemen, moet keuzes maken. Te beginnen met ontspullen. Eenmaal van de (onnodige) ballast afstand gedaan, is het tijd om na te denken over hoe je leven verder in gaat richten en niet geheel onbelangrijk, hoe je geld gaat verdienen terwijl je over onbekende wegen stuurt.

Welke van past bij mij?

Mensen zeggen wel eens over een huisdier, de hond koos mij en niet andersom. Zou het bij het kiezen van je van hetzelfde werken? Zo, niet, maak dan naar aanleiding van de tekeningen en beschrijvingen een keuze. Ga je voor de Mercedes 508D zit je liever aan het stuur van een Volkswagen T25? Ga zeker niet overhaast te werk, de pros en cons worden uitvoerig beschreven zodat je een gedegen keuze kunt maken.

Wat voor type ben je?

Dat niet iedereen met dezelfde reden een vanlife omarmt, blijkt uit het hoofdstuk The People. Wat voor type ben jij eigenlijk? Een hipster compleet met de laatste technologische hoogstandje of pas je wellicht beter in de categorie new-age hippies?

Waar naar toe?

Niet geheel onbelangrijk, waar rijd je naar toe? De termen die gekozen zijn, zijn fantastisch. Wat dacht je van een Vanhalla (i.p.v. walhalla) of een Van-ee-moon (i.p.v. een honeymoon)? Wij zien onszelf al langs de kust van Noord-Spanje toeren of eindeloos door Death Vally in de Verenigde Staten rijden. Aan fantastische plekken geen gebrek.

The Complete Vanlife Book

The Complete Vanlife Book praktisch:

Eerlijk is eerlijk, hoewel het boek enorm reislust-opwekkend is, verruilt OmniTraveler niet het huidige leven voor een vanlife. Maar wat een heerlijk boek is het om pagina voor pagina door te lezen (doorbladeren mag ook). Fantastisch beeldmateriaal, mooie tekeningen en dito opmaak. Kortom een lust voor het oog. Daarnaast is dit hét handboek voor iedereen die een lokatie-onafhankelijk leven op wil bouwen. Alle tricks & tips tref je op een van de 256 pagina’s van het gebonden boek.

Vergeet een tiny house, omarm minimalisme en kies voor the vanlife. 

Titel: The Complete Vanlife Book
Auteur: Calum Creasey & Lauren Smith
Omvang: 256 pagina’s
Uitgever: Lannoo
EAN 9789401475198 (EN)
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

achterkant The Complete Vanlife Book

Hoe win ik The Complete Vanlife Book?

Zie je jezelf al cruisen langs de Middellandse Zee of juist de door onontdekt Oost-Europa rijden? Maar wil je toch goed voorbereiden op het avontuur van je dromen? Of hou je het sowieso liever bij dromen en wil je vanuit je behagelijke woonkamer in gedachten kilometers vreten met een iconische camper? Het maakt niet uit waar je voor kiest, het boek is altijd een feest om door te bladeren.

En wat een geluk, want jij kunt zomaar in het bezit komen van The Complete Vanlife Book. Meedoen is simpel:

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen. Als je toch aan het klikken bent, check (en volg) dan ook even Gratis Reis Goodies. Dit is een initiatief van OmniTraveler.nl, waar we dit jaar nog veel meer leuke reis gerelateerde producten G R A T I S weg gaan geven.
  • Ten tweede laat in de comments in dit artikel achter waar jij met jouw (denkbeeldige) camper naar toe zou reizen.
  • Meedoen kan tot en met donderdag 10 februari 2021. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

The Complete Vanlife Book

➡️ Gratis reizen of vakantie winnen? Check dan PrijsvragenGala.nl

Meer reis gerelateerde boeken om bij weg te dromen

Tags: boek review
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather