Culinair genieten op Aruba

Of je nu trek hebt in een verrukkelijke ‘home cooked’ maaltijd op een festival. Graag aanschuift bij een exclusief diner van een topchef. De voorkeur geeft aan een vers visje in een authentiek lokaal restaurant. Of een romantisch diner aan de branding op het strand, op Aruba raak je niet uitgegeten. Aruba Tourism Authority deelt graag de beste tips op het gebied van food. Eet smakelijk op one happy island!

Wereldreis op je bord

De Arubaanse samenleving is een smeltkroes van culturen en dat zie je ook direct terug in de lokale keuken. Indianen, de oorspronkelijke bewoners,  de vele handelslui ze drukten hun stempel op de lokale keuken. Piraten, Spaanse en Hollandse kolonisten voegden daar weer nieuwe smaken aan toe. Afrikanen en Aziatische migranten lieten eveneens hun culinaire sporen na. De Arubaanse keuken is dan ook een unieke mix aan smaken.

Aruba culinair seafood

Enkele overheerlijke lokale gerechten die je beslist geproefd moet hebben zijn: de stoba (stoofgerecht), keshi yena (stoofgerecht in kaas) en funchi (polenta van maismeel). Daarnaast eet je volgens Aruba Tourism Authority op het eiland vanzelfsprekend veel verse vis. Makreel, red snapper, wahoo, mahi mahi (goudmakreel), grouper zijn slechts enkele voorbeelden. Verrukkelijke zeevruchten zoals kreeft, garnalen en conch (zeeschelp) zijn er eveneens in overvloed. Op zoek naar een gerecht uit de internationale keuken? Zet je tanden in een Argentijnse churrasco, bestel Spaanse tapas of smul van Japanse sushi. Elke nieuwe dag valt er wel iets nieuws te proeven.

Culinaire hoogtepunten

Aruba telt meer dan 200 restaurants.  In diverse resorts en hotels zijn high-end restaurants te vinden. Goed om te weten: ook niet-hotelgasten zijn hier meer dan welkom. Bezoek tijdens je verblijf op het eiland zeker een Papiamento restaurant. Het White Modern Cuisine schotelt haar gasten verrassende Europese hoogstandjes voor. De chef kookt met lokale planten en bloemen. La Trattoria Faro Blanco is een must voor iedereen die een avond Italiaans wil eten. Gelegen nabij de California vuurtoren, dus fijne zonsondergangen verzekert.

Voeten in het zand

Heerlijk eten direct op of aan het strand? Dineren onder de eindeloze sterrenhemel? Een vorkje prikken met je voeten in het witte zand of op een steiger? Aruba is een aaneenschakeling van dergelijke idyllische eetadressen. Reserveer eens een tafel bij: Flying Fishbone, Pinchos of Footprints. Pure romantiek, heerlijk eten en een prachtige zonsondergang, kortom dé ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

Eet met de locals

Voor een simpele maaltijd tijdens of na een dagje strand heeft Aruba Tourism Authority voldoende tips.  Geniet van een snack of Balashi biertje bij Big Mama’s. Bugaloe serveert haar vermaarde Bugaloe fries. Bij MooMba smul je van verrukkelijke BBQ ribs. Bij Zeerover in Savaneta wacht de ‘catch of the day’ op je. Zo lekker kunnen simpele maaltijden zijn. Tussendoor wip je binnen bij een van de vele snackbars voor de beste pastechi’s (gevulde pasteitjes). Pastechi’s zijn niet alleen de favoriete snack onder de Arubanen maar inmiddels ook zeer geliefd onder de toeristen.

Eat Local Restaurant Week

Aruba Eat Local Restaurant Week
Elk jaar in oktober eet je het beste van wat het eiland te bieden heeft tijdens de Eat Local Restaurant Week. Lokale ingrediënten, gerechten en chefs staan deze week centraal. Geniet van je culinaire reis en proef Aruba!